Borok

Kékfrankos

Zweigelt

Blauburger

A Frank Borászat többgenerációs családi hagyományokkal rendelkezik és ma is finom borokat készít a Kőszeg környéki hegyek, dombok oldalán.

Családi hagyományok:

Borászuk a nagyszülei csepregi szőlőjében már kisgyermekként megismerkedett a szőlőművelés, bortermelés szép, de nem könnyű feladataival. A tradíciók tiszteletben tartása abban is jól látszik, hogy a koracél tartályok mellett a nagyapa hordói még mindig helyet kapnak a borkészítés folyamatában.

Művelésmód:

Ernyő műveléses tenyészterületen folyik a szőlőtermesztés, ahol nagy figyelmet fordítanak a szőlő ápolása során a hajtásválogatásra, a fürtritkításra. 2001 tavaszán egy hektár területtel a Kövi-dűlőben, 2008 őszén két hektárral pedig a Borsmonostori-dűlőben bővült a termőterület.

Borkészítési technológia:

Szőlőjük a hagyományos és a korszerű technológia együttes alkalmazásával kerül feldolgozásra. Friss, gyümölcsös, fajtajelleget visszaadó borok készítésére is nagy hangsúlyt fektet a pincészet.

Borász: ifj. Frank János
Telefonszám: + 36 20 824 8319
E-mail: frankboraszat@freemail.hu
Honlap:

TÖBBGENERÁCIÓS CSALÁDI HAGYOMÁNYOKKAL RENDELKEZIK

Cikkek amik róluk (is) szólnak

Kávészünet Frank János üzemmérnökkel

A háromszoros édesapa, a tízszeres nagypapa azon riportalanyaim egyike, aki alaposan felkészült a beszélgetésre, van mondanivalója és azt meg is osztja beszélgetőpartnerével. Bevallom ismeretségünk...

Úton feléjük