http://koszegibor.hu/wp-content/uploads/2017/02/ezgif-5-22463af244.gif

Borok

Rajnai rizling

A rajnai rizling a világ legnemesebb szőlőfajtáinak egyike. Kényes a környezeti hatásokra, ám az ideálisan hűvös németországi éghajlaton hallatlanul intenzív, mégis mesésen könnyed, elegáns és gyümölcsös bort ad, amelynek magas savtartalma hosszan tartó frissességet és komoly érlelési potenciált garantál.

Cabernet Sauvignon

Francia eredetű világfajta. Már a XX. sz. elején megtalálható volt borvidékeinken, jelenlegi elterjedtsége a nyolcvanas évek közepe felé alakult ki. Azóta a kifejezetten fehérbor termő területeinket leszámítva mindenütt megtalálható. Legnagyobb területen Villányban, Egerben és a Soproni borvidéken fordul elő.

Portugieser

Királyleányka

Pinot Noir

A Malomporta vendégei megismerkedhetnek a helyi borokkal, szívesen rendezünk borkóstolókat a saját kézműves borainkból, valamint a falu nedűiből, illetve néhány alkalommal ízletes borvacsorákat is rendezünk. Az időjárás kegyétől függően tökéletes borkóstoló helyszínként szolgál a Malomportához tartozó, attól mintegy 15 perc sétányira elhelyezkedő szőlőhegyi pincénk. Itt hangulatos lugas és pazar kilátással csábító “stég” várja a jó borra szomjas vendégeket, akiknek a malomtól való induláskor friss, kemencében sütött pogácsát rejtünk a tarisznyájába, hogy a vándorút végén jobban csússzon a megérdemelt borocska. A pincénél fatányéros finomságokkal: malacsonkával, szalámival, disznósajttal, körözöttel, különböző kencékkel, valamint a bio kertünkben megtermelt napérlelte paradicsommal és paprikával várjuk az ide zarándokoló vendégeinket. A mi boraink afféle jófajta háziborok, ahogy manapság nevezik őket: kézműves borok. Szeretettel, méltó gondossággal és nagy odaadással készülnek, és bár több versenyen is szépen szerepeltek, a legnagyobb örömet az okozza nekünk, ha barátainkat, vendégeinket megkínálhatjuk velük. Ilyenkor, ahogy Bozsokon mondani szokás, “kedvesre” isszuk magunkat, ami segít a világmindenség megértésében, valamint szorosabbra fűzi, elmélyíti az emberi kapcsolatokat. Márai szavaival élve: “A tűnődéshez szükséges kellék…”

Borász: Gáspár Szabolcs
Telefonszám: + 36 20 921 9360
E-mail: gazsibor.bozsok@gmail.com
Honlap: www.gazsiborbozsok.hu

A TŰNŐDÉSHEZ SZÜKSÉGES KELLÉK…

Cikkek, amik róluk (is) szólnak

Borászok az asztalnál

Elegáns környezetben, jó borokkal, kellemes társaságban zajlott a II. Kőszegi Bor-Korzó a Jurisics Vár Lovagtermében április 8-án. A kőszegi borászok összefogtak és megmutatták az...

GazsiBor

JTNDaDQlMjBjbGFzcyUzRCUyMmJsb2NrLXRpdGxlJTIyJTNFJTNDc3BhbiUzRUJvcm9rJTNDJTJGc3BhbiUzRSUzQyUyRmg0JTNFA rajnai rizling a világ legnemesebb szőlőfajtáinak egyike. Kényes a környezeti hatásokra, ám az ideálisan hűvös németországi éghajlaton hallatlanul intenzív, mégis mesésen könnyed, elegáns...

A 13. Borbál

A Jurisics-vár lovagtermébe invitálta bálozni vendégeit a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete. November 12-én az est a hagyományok szerint a borkirálynők és a Kőszegi borbarátok...

Ó-borEst Bozsokon

A borosgazdáknak sikerült a bozsoki Malomporta pincéjének legmélyebb bugyraiba is betekinteni. A hely egészen egyszerűen gyönyörű környezetben és romantikus hangulatban vár minden odalátogatót. A létesítmény - ahol egyébként a saját készítésű húskészítmények, illetve borok is kóstolhatóak - lenyűgöző képet alkot.

Legyen Ön a borkirálynő!

„A nyár általában a pihenésről szól, de az egyesület életében a július munkát is adott” – nyilatkozta Orbán-tóth Adrienn elnök asszony. A hölgyek városunkat képviselték az I. Cáki bornapokon, a XI. gyógyBor Napok Büki gasztrofesztivál borválasztásán, ahol idén először a Vas megyei (Csepreg, Kőszeg,Lukácsháza) borbarát hölgy egyesületek tagjai megválasztották a Hölgyek borát, valamint tagokat delegáltak a szakmai és a társadalmi zsűribe is.

Nyitott Pince Nap

Hetedik alkalommal tárultak ki a vendégek előtt a Pogányokban lévő pincék. Sok borbarát érkezett pünkösdvasárnap Cákra, hogy együtt induljanak el felfedezni a kőszeghegyaljai borok világát. A pincékben nemcsak jó borokkal, de harapnivalóval és zenével várták a vendégeket. A nyitott pincék napjával az a célunk, hogy még jobban megismerjék a borkedvelők a kőszeghegyaljai borokat - tudtuk meg Mándli Tibortól, az egyik pincészet tulajdonosától. A vendégek sokféle bort megismerhettek: kóstolhattak például a híres, hagyományos kékfrankosból, illetve a pincék másik híres borából, a blauburgerből is.

Úton feléjük