Borok

Blauburger

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett szőlő 19,5 mustfokkal.

Savai lágyak, mindennapi fogyasztásra ideális. Száraz vörösbor.

Kékfrankos

A bor aminek kötelező a pincében lennie a soproni borvidéken. Neve körül mindenféle legendák keringenek, de a soproni régió zászlós borát nem lehet vitatni. Fürtje közepes nagyságú, közepesen tömött, rövid nyelű. Bogyói közepesek, vastag héjúak, kissé hamvasak. Jól termő fajta, szeptemberben szüretelhető és a leszedésével nem kell sietni. Éppen ezért is szeretjük annyira, mert megbízható hozamot és minőséget produkál. Száraz, telt, savhangsúlyos borról van szó. Korábbi szürettel Rozét készítünk bele, így a gyümölcsössége még intenzívebb.

Cabernet Sauvignon

A világ egyik legnépszerűbb kékszőlő fajtájáról van szó, amely Franciaországból származik, de az egész világon elterjedt.

Későn érő szőlőfajta, kiváló minőségű bor készíthető belőle. A vörösborok királyának is nevezik. Csersavakban gazdag, karakteres, zamatos bora van, amely kissé fanyar, egy picit a paprikára emlékeztető aromákkal rendelkezik. Erős karaktere miatt jól viseli a többéves hordós érlelést és a barrique-olást is.

Kékfrankos Rosé

A Kékfrankos vitatott eredetű kékszőlő fajta, valószínűleg Ausztria, Magyarország területéről származik.

Blauburger Rosé

Chardonnay

Legismertebb világfajta. Valószínűsíthetően Burgundiából származik, mára már a világ összes bortermelő vidékén jelen van.

Furmint

Irsai Olivér

Cuvée

Sauvignon Blanc

Édesapám Jagodics Tamás fiatalkori álmát váltotta valóra azzal, hogy a föld a szőlő és a borkészítés szeretete a munkája és élete része legyen. 1998-ban telepített 2 hektár szőlőt Kőszeg egyik legszebb részén a Borsmonostori dűlőben, majd ezt 2008-ban még 2 hektár követte. De mindez nem csak az ő, hanem az egész család része lett. A föld adottságai kitűnőek, kiváló minőségű borok készítéséhez szükséges szőlőnek ad otthont!
Minőségi, kézműves borokat készítünk nagy szakértelemmel, a szakma, a bor, a szőlő szeretetével!
Célunk, hogy az igényes borkedvelők számára zamatos, magas élvezeti értékű, nemes italokkal szolgáljunk és hogy az ősi magyar borkultúrát visszahozzuk a mai emberek hétköznapjaiba, és a Kőszegi bort ismét ‘Királyinak’ nevezhessék, és minél többen szerte az országban és az egész világon megismerhessék a Kőszegi bort.

Borkóstoló előre egyeztetett időpontban, kívánság szerint választható borokból és hozzá illő harapnivalókból.

Minimum létszám: 6 fő

Borász: Jagodics Attila
Telefonszám: + 36 20 240 8442
E-mail: jagodicspince@gmail.com
Honlap: www.jagodicspince.hu

Facebook

Térkép

Cikkek amik róluk (is) szólnak

Szövényi Ernő Vándordíjról

A bortermelőket, borosgazdákat évszázadok óta tartják össze a helyi közösségek szokásai és rítusai. A kapások fenyőággal jelzett és szabályozott házi borkimérései egyaránt...

Vas Vármegyei Borverseny eredmények

123 minta nevezett a versenyre, melyet a Szövényi Áron vezette 20 fős zsűri bírált. A bővítményben a...

XIII. Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napok – 2021. augusztus 20-21-22.

Ismét kinyitnak a pincék a szőlőhegyen augusztus 20-21 +22 (pótnap). Jócskán tudnak a helyi borászok minden évben újat mutatni. Péntek – Szombat...

A szőlőhegyeken most van itt az ideje az egyik legfontosabb munkának

A borospincékben lassan elfogy a tennivaló, a szőlőhegyeken azonban most van itt az ideje az egyik legfontosabb munkának. A metszés a termés...

Jagodics Attila – Kőszegi Bor Személyesen 2020

Jagodics Attila, kőszegi borász mesél a kedvenc boráról. Megtudhatjuk milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy borásznak a sikeres munkához. Tiszteleg édesapja öröksége előtt,...

A hagyomány ne szakadjon meg

„A fő cél az volt, hogy emlékezzünk meg a kőszegi boros és fúvószenei hagyományokról, miközben minimálisra csökkentjük az egészségügyi kockázatokat” – mondta...