http://koszegibor.hu/wp-content/uploads/2017/02/ezgif-5-22463af244.gif

Borok

BLAUBURGER

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett szőlő 19,5 mustfokkal.

Savai lágyak, mindennapi fogyasztásra ideális. Száraz vörösbor.

Kékfrankos

A bor aminek kötelező a pincében lennie a soproni borvidéken. Neve körül mindenféle legendák keringenek, de a soproni régió zászlós borát nem lehet vitatni. Fürtje közepes nagyságú, közepesen tömött, rövid nyelű. Bogyói közepesek, vastag héjúak, kissé hamvasak. Jól termő fajta, szeptemberben szüretelhető és a leszedésével nem kell sietni. Éppen ezért is szeretjük annyira, mert megbízható hozamot és minőséget produkál. Száraz, telt, savhangsúlyos borról van szó. Korábbi szürettel Rozét készítünk bele, így a gyümölcsössége még intenzívebb.

CABERNET SAUVIGNON

A világ egyik legnépszerűbb kékszőlő fajtájáról van szó, amely Franciaországból származik, de az egész világon elterjedt.

Későn érő szőlőfajta, kiváló minőségű bor készíthető belőle. A vörösborok királyának is nevezik. Csersavakban gazdag, karakteres, zamatos bora van, amely kissé fanyar, egy picit a paprikára emlékeztető aromákkal rendelkezik. Erős karaktere miatt jól viseli a többéves hordós érlelést és a barrique-olást is.

KÉKFRANKOS ROZÉ

A Kékfrankos vitatott eredetű kékszőlő fajta, valószínűleg Ausztria, Magyarország területéről származik.

CHARDONNAY

Legismertebb világfajta. Valószínűsíthetően Burgundiából származik, mára már a világ összes bortermelő vidékén jelen van.

A fiatal pincészet Kőszeg egyik legszebb részén,  a Borsmonostori dűlőben kezdte el a szőlőtermesztést a 90-es évek végén.

A borsmonostori dűlőbeli terület kimondottan alkalmas a jó minőségü szőlő termesztésre, melyet a pincészet igyekszik is kihasználni. 2008-ban újabb szőlőtelepítésbe kezdtek, ahol már új fehér fajták is helyet kaptak. Termésük ezekben az években kezd megmutatkozni. A pincészet elkötelezett a minőségi bor termelése és forgalmazása mellett.

Borász: Jagodics Attila
Telefonszám: + 36 20 240 8442
E-mail: jagodicspince@gmail.com
Honlap: www.jagodicspince.hu

Facebook

Térkép

Cikkek amik róluk (is) szólnak

Város bora 2017

Hét kőszegi pincészet 11 bora versenyzett a Város Bora cím elnyeréséért. A hagyományok szerint a borászoknak nagyobb mennyiségű bort kellett tárolnia az adott fajtából,...

Borkóstoló a Nádasdy-vár ódon falai között

Mit ér egy fesztivál bor nélkül, vélhetően erre gondolhattak a sárvári Nádasdy Történelmi Fesztivál szervezői, amikor három évvel ezelőtt először meghirdették  borversenyüket.  Az idén...

Jagodics Pince

JTNDaDQlMjBjbGFzcyUzRCUyMmJsb2NrLXRpdGxlJTIyJTNFJTNDc3BhbiUzRUJvcm9rJTNDJTJGc3BhbiUzRSUzQyUyRmg0JTNFKőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett...

Kőszegi borászok Olaszországban

Kőszegi borászok látogattak el az Észak-Olaszországi Faedis településre a Friuli-Venezia Giulia régióba. A kétnapos tanulmányúton ismét segítségükre volt Szövényi Viktória, aki pincéről pincére vitte...

Nem viselte meg a január a vasi szőlőket

Pesszimista a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a tartósan fagyos január után, kevesebb lehet a szőlőtermés, kisebb a termőterület idén. Vas megyében enyhébbek voltak az év...

Ó-borEst Bozsokon

A borosgazdáknak sikerült a bozsoki Malomporta pincéjének legmélyebb bugyraiba is betekinteni. A hely egészen egyszerűen gyönyörű környezetben és romantikus hangulatban vár minden odalátogatót. A létesítmény - ahol egyébként a saját készítésű húskészítmények, illetve borok is kóstolhatóak - lenyűgöző képet alkot.