http://koszegibor.hu/wp-content/uploads/2017/02/ezgif-5-22463af244.gif

Borok

Kékfrankos

A bor aminek kötelező a pincében lennie a soproni borvidéken. Neve körül mindenféle legendák keringenek, de a soproni régió zászlós borát nem lehet vitatni. Fürtje közepes nagyságú, közepesen tömött, rövid nyelű. Bogyói közepesek, vastag héjúak, kissé hamvasak. Jól termő fajta, szeptemberben szüretelhető és a leszedésével nem kell sietni. Éppen ezért is szeretjük annyira, mert megbízható hozamot és minőséget produkál. Száraz, telt, savhangsúlyos borról van szó. Korábbi szürettel Rozét készítünk bele, így a gyümölcsössége még intenzívebb.

Zweigelt

Tipikus Zweigelt aromákkal, a szélsőségeket kerülve készült el. Kékes-lilás karima, rubinvörös szín. Ásványos illat, mellette gyümölcsök. Száraz, többrétegű, ásványos bor, finom fűszerességgel, a borásznál megszokott fás jegyekkel, alacsony hozamkorlátozás mellett. Belekortyolva sem hazudtolja meg, a test jól struktúrált, piros gyümölcsök, édes hordófűszerek.

Blauburger

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett szőlő 19,5 mustfokkal.

Savai lágyak, mindennapi fogyasztásra ideális. Száraz vörösbor.

A Kampits Családi Pince egy kicsi, kézműves, hobbiborászat a Soproni (Kőszegi) Történelmi Borvidéken, két hektár területtel, mely egyedi ízvilágú, a Soproni (kőszegi) borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, egyúttal elegáns vörösborokat készít.

A szőlőművelést 1985-ben kezdték, akkor még csak 800 négyszögölön, majd folyamatos fejlesztéssel a mai két hektárra bővítették területüket. E páratlan természeti adottságokkal rendelkező vidéken szőlőműveléssel, borászkodással foglalkozni gyönyörű feladat, de komoly felelősség is. A pincészetnél az évszázados hagyományok ápolását ma már kötelességnek tekintik.

Szeretnék, ha minél többen megismernék őket és boraikat, valamint szeretnék a méltán híres kőszegi bor hírét öregbíteni tudásukkal. Három fajta kékszőlővel foglalkoznak, és ezekben tudnak kiteljesedni. Hozamkorlátozás és a türelem segítségével készítik boraik többségét.

A bor a szőlőben születik meg.

Az, hogy a borász a pincében miként kezeli a betárolt mustot, majd bort, már másodlagos, ám rendkívül fontos és elengedhetetlen része az egész folyamatnak.

Piacuk főként Kőszegre koncentrálódik, de ha tudják, képviseltetik magukat egyéb rendezvényeken is. Az érdeklődők előtt kitárják pincéjük ajtaját és betekintést engednek a kulisszák mögé, érkezzenek akár egy bejelentett borkóstolóra, vagy csupán borvásárlásra. „Varietas delectat” – A változatosság gyönyörködtet.

Borász: Kampits László
Telefonszám: + 36 20 824 8862
E-mail: info@kampitspince.hu
Honlap: www.kampitspince.hu

Borkóstoló 3 fajta borból, borkorcsolyával (alma, dió, sajt, kifli) 1000.- Ft / fő (min 3 fő)

Borkóstoló 5 fajta borból, borkorcsolyával (alma, dió, sajt, kifli) 1400.- Ft / fő  

Borkóstoló 5 fajta borból, bőséges magyaros uzsonnatállal 3000.- Ft / fő
(parasztsonka, füstölt szalonna, kolbász, felvágott, szalámi, körözött, tojás, sajt, idényzöldségek)

Borkóstoló 5 fajta borból, pörkölttel, uborkával – 2800.- Ft / fő

1, illetve 2 fő esetén a fenti árak 1,5 szeresével számolandóak

A CSALÁD ÉS AZ ELHIVATOTTSÁG

Ismerje meg közelebbről a munkásságukat

Cikkek, amik róluk (is) szólnak

Úton feléjük

További borászatok