OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
http://koszegibor.hu/wp-content/uploads/2017/02/ezgif-5-22463af244.gif

Pünkösdvasárnap nem csak a madárfiókák csiripeltek a fészkükben és várták, hogy megérkezzen anyjuk, hanem a Kőszeg környéki gazdák is, akik meg a vendégeket várták oly nagy izgalommal. Talán nem is gondolták volna, hogy ilyen sok embert meg tudnak mozgatni ezzel a remek programmal. Változatos, természet barát, piknikes, családias, fiatalos és nem mellékesen borozgatós nap volt a május hónap 20. napja Cáktól egészen a Pogányokig.

Tizedik éve került lebonyolításra a rendezvény, mely talán elérte a csúcsát és a szépsége is ekkora léptéknél kell, hogy megálljon.

A közel 1 000 résztvevő a kóstolótömb megvétele után térképpel a kezében járhatta végig a 8 pincészetet és kóstolhatott közel 30 tétel közül. Jegyüket a Cáki műemléki pincesornál vagy a Pogányokban is megvehették. 10 órakor koccinthattak először a borászok, mikoris Kampits László borász elindította a programot. Paukovics Józsefné, Cák település polgármesterasszonya is elvarázsolta történeteivel a jelenlévőket.
Az előzetes időjárás mindenkit meg akart picit félemlíteni, de végül a jókedv és a bor győzött. A borok változatos szortimentje között mindenki talált kedvére valót, de különösen nagy sikere volt a fehér, illetve a rozé boroknak. Az odalátogatók kijutását és hazajutását ebben az évben is ingyenes buszjárattal könnyítették meg, melyre egyre nagyobb az igény. Számtalan településről érkeztek vendégek: Budapest, Ekecs, Győr, Gyula, Harka, Kiskunfélegyháza, Komárom, Körmend, Mosonmagyaróvár, Salköveskút, Sárvár, Sopron, Székesfehérvár, Szentgotthárd, Szombathely, Táplánszentkereszt, stb..

Foto: Németh Iván

A nap még sötétedés előtt véget ért, hogy mindenki biztonságban hagyhassa el a szőlőhegyet.

A hagyományt ápolják és az értéke növekszik, ahogyan ez a kőszegi bor mottójában is szerepel. A helyi piacra termelő borászok összefogással és a függetlenségüket megtartva nagy dolgokra képesek, mert a minőségi borokat csak minőségi piacra lehet eladni. Többek között ez is célja az egész összefogásnak és az egyre több helyi rendezvényen való megjelenésnek – mondta Kampits László.

Galéria a 2018-as rendezvényről

Borok és pincék listája

Cáki oldal

Tóth Pincészet: Kékfrankos, Kékfrankos rozé, Chardonnay, Cabernet Sauvignon és Franc, Zöld Veltelini

Mándli Borház: Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Rajnai rizling, Cabernet Sauvignon rozé, Pinot Noir rozé, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cuvée

Jagodics Pince: Furmint, Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Blauburger rozé, Kékfrankos Rozé, Blauburger , Cuvée , Cabernet Sauvignon

Stefanich Pincészet: Chardonnay, Kékfrankos rozé, Vörös Cuvée

GazsiBor.Bozsok: Olaszrizling, Szürkebarát, Királyleányka, Öregfiúk, Kékfrankos rozé, Portugieser

Pogányok oldal:

Alasz Pince: Olaszrizling, Sárga muskotály, Kékfrankos rosé, Blauburger

Frank Borászat: Pinot blanc, Pinot Noir rozé, Kékfrankos, Zweigelt, Pinot Noir, Blauburger

Kampits Családi Pince: Furmint, Kékfrankos rozé, Kékfrankos

Az előkészületek és a közös gondolkodás már most elkezdődött a következő évi rendezvényt illetően, de addig is a borászok tervei között szerepelnek további megjelenési formák és lehetőségek.

A szervezők szeretnék megköszönni a megannyi segítőnek és támogatóknak, barátoknak azt amit a rendezvény sikeréért tett.

Külön köszönet Halász Zsoltnak a technikai háttér biztosításáért, Sebestyén Dalmának a rendezvény fotóiért, Mersich Ádámnak a pr videóért. N.E.-nek, hogy minden kívánságot személyre szabottan teljesített, a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesület elnökének helytállásáért, a sárvári Herpenyő együttesnek és nem utolsó sorban a borászoknak, a megannyi munkáért, hogy a poharakba is kerülhessen valami.