Snidlinges túrós pogácsa

Tésztához: 58 dkg liszt, 1 ek. só, 1 cs. sütőpor, 50 dkg túró, 50 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor snidling, 2 tojás

Tetejére: 1 tojás, szezámmag

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, duplán hajtogatjuk. Ismét nyújtjuk, szimplán hajtogatjuk. 2-3 órára hűtőben pihentetjük. 1 cm vastagra kinyújtjuk. 45 percig pihentetjük. Megkenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal. Szaggatjuk, majd először 190°C-on hagyjuk megemelkedni, majd 170°c-on sütjük tovább.

MEGOSZTÁS
Előző cikkHúsvéti előzetes
Következő cikkPikáns sajtgolyó