Sokmagvas-túrós zabpogácsa

    2018-as borkorcsolya verseny különdíja: Sokmagvas-túrós zabpogácsa

    Hozzávalók:
    25dkg sovány túró,
    2 tojás,
    3 púpos ek.
    zabpehely,
    4ek zabliszt,
    1-2tk só,
    egy marék reszelt
    füstölt sajt,
    2ek őrölt lenmag
    Tetejére: tökmag, napraforgómag, szezámmag

    Elkészítés: A túrót összetörjük a tojások társaságában, hozzáadjuk a többi alapanyagot,
    átkeverjük, hűtőben pihentetjük fél órát. Evőkanálnyi adagokat halmozunk a szilikonos
    sütőpapírra, majd 180°C-ra felmelegített sütőben sütjük 10-15 percig. Rácson hagyjuk
    kihűlni.
    Az adagot érdemes duplázni, mert nagyon gyorsan fogy

    Készítette: Kolnhofer Mónika