Sokmagvas-túrós zabpogácsa

http://koszegibor.hu/wp-content/uploads/2017/02/ezgif-5-22463af244.gif

2018-as borkorcsolya verseny különdíja: Sokmagvas-túrós zabpogácsa

Hozzávalók:
25dkg sovány túró,
2 tojás,
3 púpos ek.
zabpehely,
4ek zabliszt,
1-2tk só,
egy marék reszelt
füstölt sajt,
2ek őrölt lenmag
Tetejére: tökmag, napraforgómag, szezámmag

Elkészítés: A túrót összetörjük a tojások társaságában, hozzáadjuk a többi alapanyagot,
átkeverjük, hűtőben pihentetjük fél órát. Evőkanálnyi adagokat halmozunk a szilikonos
sütőpapírra, majd 180°C-ra felmelegített sütőben sütjük 10-15 percig. Rácson hagyjuk
kihűlni.
Az adagot érdemes duplázni, mert nagyon gyorsan fogy

Készítette: Kolnhofer Mónika