Zöldfűszeres rúd

http://koszegibor.hu/wp-content/uploads/2017/02/ezgif-5-22463af244.gif

2018-as borkorcsolya verseny gluténmentes kategória nyertese: Zöldfűszeres rúd

Hozzávalók:
30dkg Mester Család gluténmentes kelt tészta liszt,
1 csokor medvehagyma,
2tk só,
25dkg margarin,
2dl tejföl
Tetejére: 1 tojás, szezámmag

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük pihenni. A tésztát
lisztezett felületen 3-5 cm vastagra kinyújtjuk. Tetejét megkenjük a tojással, megszórjuk
szezámmaggal. Ezután felcsíkozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180°C-os sütőben
15-20 perc alatt megsütjük.

Készítette: Tengelics Henrietta