Vaihingeni borkirálynő

Vaihingen várossal kötött testvérvárosi szerződés 30. évi jubileumára szervezett ünnepségre eljött Kőszegre Julia Aisenbrey Ludwigsburg járás borkirálynője. A fiatal közgazdaságtant tanuló diáklány hajába tűzött korona utalt a feladataira.

Ha lett volna felvonulás, akkor a vaihingeni küldöttség élén köszöntötte volna a kőszegieket.

– Milyen feladatai vannak Önöknél a borkirálynőnek?
Havonta többször a borral kapcsolatos eseményen, városi ünnepségen veszek részt, bemutatom a város borát, reprezentálom a várost, nemcsak a környéken, hanem a határokon átnyúlóan is. A találkozók révén személyes kapcsolatba kerülök különböző emberekkel, amely számomra egy nagyon szép feladat. A találkozókon mindig a térség borai kerülnek a középpontba.

– Hogyan történik a borkirálynő választása?
Nálunk nem választás alapján, hanem előzetes javaslatok, vélemények határozzák meg a kiválasztást, a hivatal adja a megbízást két év időtartamra.

– Járt már korábban Kőszegen? – Most vagyok itt először. Szép város Kőszeg, Az itteni környezet több mindenben hasonlít Vaihingenre, és mindkét településen a bor fontos szerepet tölt be. Azt látom, hogy a vendéglátásról, a fogadtatásról mindannyiunknak jók a tapasztalatai. Egy kedves kis hotelben, a Csikar Csárdában kaptam szállást, ez a néhány nap sokáig megmarad az emlékeztemben, privát utazóként is visszajönnék szívesen, hogy a környéket is megismerjem.