A 13. Gyógy-Bor Napok díjazottjai

A Fekete Borpince 2015-ös évjáratú Shiraz válogatás száraz vörösbora lett Bük Város Bora, a Fesztivál Bora az Alasz Pincészet 2017-es Kékfrankos rozéja, a Borbarát Hölgyek és a Sajtósok Bora pedig szintén a Fekete Borpincétől egy 2015-ös évjáratú Cabernet Sauvignon válogatás. Az egy héttel ezelőtti borverseny eredményhirdetésére és díjátadójára a tizenharmadik Gyógy-Bor Napok ünnepélyes megnyitóján, július 18-én került sor a Bük Színpadon.

Az Ungaresca Táncegyüttes produkciójával vette kezdetét az ünnepélyes megnyitó, melyen a kőszegi, csepregi és lukácsházi borbarát hölgyek mellett többek között Ágh Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, Dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, és Spilenberg Andrea, a BBKTE elnöke is köszöntötte a fesztiválozókat.

A fesztivál megnyitóján ismertették a Fesztivál Borát, Bük Város Borát és a Borbarát Hölgyek és Sajtósok Bora címet elnyert tételt is. Tóth Béla, a borverseny levezető elnöke Bük Város Bora kapcsán elmondta, hogy a pincészetnek a nyertes tételből 850 palackkal rendelkezésre kell állnia, és a bor a város címerével kerül értékesítésre, illetve ajándékba a későbbiek során. Bük Város Bora csak fehér vagy vörös bor lehetett.

A megmérettetésben résztvevő pincészetek valamennyien kiállítanak a gasztrofesztiválon, július 17-22. között.

Bük Város Bora: /szakmai zsűri/

1. Fekete Borpince Szekszárd, Shiraz válogatás száraz 2015 /Bük Város Bora cím, Oklevél/
2. Fekete Borpince Szekszárd, Cabernet Sauvignon válogatás száraz 2015 /Oklevél/
3. Jagodics Pince Kőszeg, Blauburger száraz 2017 /Oklevél/

Fesztivál Bora: /társadalmi zsűri/

Alasz Pince Kőszeg, Kékfrankos Rosé száraz 2017. /Oklevél/

Borbarát Hölgyek és Sajtósok Bora: /Borbarát Hölgyek és sajtósok zsűri/

Fekete Borpince Szekszárd, Cabernet Sauvignon válogatás száraz 2015 /Oklevél/