Csepreg az a település, ami egyre inkább előtérbe kerül a szőlőkultúra oldaláról is. A soproni borvidékhez tartozó városban jópár éve elkezdődött a minőségi borkészítés. Több szőlősgazda is úgy gondolja, hogy igenis van értelme a szőlőre, borra áldozni, és olyan stabil borokat készíteni, ami kinövi a “hegyi-bor” kategóriát. Felismerték, hogy megfelelő technológiával és fegyelemmel kimagasló eredményeket érhetnek el. A klíma adott, a szőlőállomány frissül, a pincék állapota fejlődik. A vállalkozókedv sem elöregedő. Tóth Marcell fiatal, ambícióval teli borosgazda, aki nem tudná elképzelni mindennapjait a szőlőhegy nélkül, elmesélte nekünk mik a szokások a városban, mi-merre található a hegyen. Picit mesélt a borászokról, rendezvényekről is.