A Láng-pincészet 2021-es évjáratú Syrah bora nyerte el a város bora címet Kőszegen – a szüret megnyitóján hirdettek eredményt

A képviselő-testület tagjai már csütörtökön este eldöntötték, hogy a nevezett tételek közül kié a legjobb ízű, legszebb színű bor, de hivatalosan csak a péntek esti megnyitón hirdettek eredményt: a Láng-pincészet 2021-es Syrah-ja érdemelte ki 2022-ben a címet.

Az idén szeptember 15-én gyűjtötte be a mintavevő bizottság a város bora címre nevezett nedűket dr. Zalán Gábor jegyző felügyeletével – 12 bor nevezett a címre 7 pincészetből. A képviselők a szüret előestéjén döntöttek a győztes tételről. A tagok nem képzett borászok, borkóstolók, viszont a kiválót a jók közül a laikus is felismeri. Így esett a  választásuk a kellemes illatú borra.

A Károly Róbert téri rendezvénysátorban az eredményhirdetés után csapra verték az első hordót, amelyet – ez is a hagyomány része – az előző évi nyertes ajánlott fel. Tavaly a Láng Pincészet 2019-es Cabernet franc-ja nyert, Láng József kötelessége volt egy hordónyi bort felajánlani. Ezt verte csapra Básthy Béla polgármester, egyben megnyitotta a kőszegi szüretet. A megnyitó előtt Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara muzsikált, utána a Pintér Róbert vezette szombathelyi Isis Big Band. A fanfárt a Kőszegi Tornyosok szolgáltatták a megnyitón.