Légyotton voltak a kőszegi borászok

Kőszegi és csepregi borászok is részt vettek az idei Bayer Crop Science üzletág augusztusi országos rendezvényén, ahol bemutatásra került a Pellenc cég által forgalmazott metszőolló, kötözőgép, soraljművelőgépe, a növényvédőszerek újdonságai, és a 2016-os év tapasztalatit is meghallgatták. A Bayer 2016-os borverseny eredményeket is itt ismertették. A bővített listában olvashatóak az eredmények.

bayer cegléd  bayer cegléd2

A Légyott a XIII. Bayer Borversennyel kezdődött. Az ország összes borvidékéről érkező 311 borminta öt (száraz fehér borok, édes fehér borok, rozé/siller borok, vörös borok valamint botritizálódott borok/Tokaji borkülönlegességek) kategóriában versengett az elsőségért. A borbírák 7 bizottságban értékelték a nevezett mintákat, döntésük alapján az első helyezéseket és ezzel a Champion borért járó díjat a következő borok nyerték:

  • száraz fehérborok: Frittmann Testvérek Kft. Generosa (2015)
  • vörösborok: Bodri Pincészet Szekszárdi Bodri Cuvée “Gold Optimus” (2012)
  • rozé/siller borok: Iváncsics Zoltán Soproni Merlot Rosé (2015)
  • édes fehérborok: Patrícius Borház Katinka (2013)
  • botritizálódott borok és Tokaji borkülönlegességek: Tápió-Vin Kft. Tokaji 5 puttonyos aszú (1999)

A borverseny színvonalát jellemezte, hogy a díjazott borok között 9 nagyarany, 67 arany, 171 ezüst és 57 bronzérem született. A hagyománynak megfelelően az eredmény másnap, a Szőlős Légyott napján került kihirdetésre.