Borbarát Hölgyek a Palacsinta Fesztiválon

Csepreg szervezésében került megrendezésre az I. Palacsinta Fesztivál. A rendezvényre 5 település a házigazda Csepreg, Bük, Kőszeg, Söpte, és Vép. Kőszeg városát a Borbarát Hölgyek csapata, a Csintalan Borvirágok képviselte. Délelőtt 10 órakor kezdhették meg a résztvevők a palacsintasütést. 18 óráig folyamatosan sültek a palacsinták, s kóstolhattak a vendégek. Minden település külön standon kínálta az általa elkészített valamennyi ízű, formájú palacsintáját. A zsűri nem csak az édességet pontozta, fontos szempont volt a tálalás, ki hogyan rendezte be a standját, hogy milyen ízű palacsinták készültek.

Foto: Kaszás Anett, Charles Kóbor és KBHE

Különdíjak:

Legvidámabb csapat: Vépi Csintalanok
Legjobb vendéglátás: George Sorel Alapítvány Csepreg
Legjobb formájú palacsinta: Söptei palacsintaforgatók
Legkreatívabb csapat: Büki “Má megin” leragadt csapata

Vas Megyei Közgyűlés elnökének különdíja: Kőszegi Csintalan Borvirágok

3. helyezett: Csepreg Shrek csapata
2. helyezett: Vépi Csintalanok
1. helyezett: Kőszegi Csintalan Borvirágok csapata

A kőszegi Csintalan Borvirágok kínálatában szerepelt: Almás bódulat (muskotályos borban párolt alma töltelék), Cuki-muki (cukkinis-sajtos), Bormámor, ami a Kampits Pince borzseléjével volt töltve, MeGesz (meggyes-gesztenyés), Padlizsánerem (Padlizsánkrémes) és Zserbós.

Foto: Kaszás Anett, Charles Kóbor és KBHE

Csintalan Borvirágok voltak: Alaszné Róth Szilvia, Ávár Imréné, Gneisz Terézia, Héra Edit, Horváthné Kővári Eszter, Koledich Nóra, Kolnhofer Mónika, Kővári Antalné, Noszek Terézia, Orbán-Tóth Adrienn, Scheck Zsoltné, Tóth Árpádné, Tóth Noémi