Egyesületi élet

20 éve állnak Kőszeg és a kőszegi bor szolgálatában. A Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete már elkészítette plakátját, ami a Jurisics-vár Művelődési Központ lovagtermébe invitálja március 23-án 15 órára az ínyenc falatok rajongóit. Borkorcsolya versenyük évek óta népszerű. Az érdeklődők válogathatnak a finomságok között, egészen különleges gasztronómiai alkotásokat is kóstolhatnak. A legjobbak teljesítményét díjazzák. Az sem titok, hogy a sütnivalókra jól csúszik – a szintén megkóstolható – kőszegi bor!

Az egyesület egész évben tevékenykedik. A városi rendezvények állandó segítői ők. Legutóbb Lukácsházán segédkeztek a böllérversenyen. Nem feledkeznek meg saját szórakoztatásukról sem.

Egy kirándulással lepték meg magukat és a hozzájuk csatlakozó Zora Nemzetiségi Kórus tagjait: Rezi – Hévíz – Keszthely volt a március 9-i kirándulásuk útvonala. Ebben az évben is különös figyelemmel kísérik a borosgazdák nedűinek minőségét. Újra megválasztják a Hölgyek Borát. A rangos címet büszkén viselik a borászok. A hölgyek te mészetesen ott sürögnek majd a Szent György-napon is, segítenek a rendezvényeken, és két új borbarát hölgyet is avatnak. Fontos dátum: ekkor tölti be az egyesület a 20. évét. A két évtizedről egy zenés, táncos ünnepséggel emlékeznek meg május 11-én.