II. Országos Szőlész – Borász Konferencia

Időpont: 2018. október 25.
Helyszín: Szent István Egyetem – Budai Campus, ˝K˝ épület
(1118 Budapest Villányi út 29-43.)
Jelentkezési és fizetési határidő 2018. október 19.

A 2017-ben első alkalommal tartott Országos Szőlész-Borász Konferencia sikerére alapozva a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia, valamint a Junibor ismételten megrendezi az ágazat legfőbb szakmai tudásmegosztó fórumának tekinthető eseményét. A szakmai konferencia egyben tiszteletadás is a Szent István Egyetem 75 évvel ezelőtt alapított Szőlészeti Tanszéke, illetve Borászati Tanszéke által végzett tudományos és oktatási tevékenység előtt. Az idei év mottója:

„HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ”

A Konferencia a gyakorlat-orientált szőlészeti és borászati ismeretek átadásának fóruma, a tudományos kutatások által alátámasztott, tényszerűen igazolt eljárások megosztását és megvitatását szolgáló rendezvény. A nap folyamán a szőlészeti és borászati szekcióülések keretében az Egyetem 4 termében összesen 8 előadáson lehet részt venni. Az előadásokat követően az első plenáris ülés keretében a szekcióvezetők összefoglalják az elhangzott előadások központi mondandóját, illetve legfontosabb elemeit. A második plenáris ülésen Dr. Pásti György tart előadást a rozé jelenlegi szerepéről. Késő délután a konferencia oldott hangulatú, a kapcsolatépítésre és kapcsolattartásra kiváló alkalmat biztosító programeleme a közös piknik, ahol finom falatok fogyasztása mellett a résztvevők megkóstolhatják egymás borát, valamint megvitathatják a nap tapasztalatait.

A Konferencia részvételi díja: 7500 Ft + Áfa (9525 Ft), amely a szakmai program mellett magában foglalja az étkezést, a kávészünetet, illetve a pikniken való részvétel lehetőségét.

Kérjük a konferenciára jelentkező borászokat, hogy 1-2 palack saját borral szíveskedjenek hozzájárulni a piknik sikeréhez.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a regisztráció a részvételi díj befizetésével válik teljes körűvé. A rendezvény helyszínen nincs lehetőség regisztrációs díj befizetésére.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében 250 főig tudjuk elfogadni.

Regisztráció

Borászati Szekcióülések előadásai

Szőlészeti szekcióülések előadásai