A királynő Kutrovits Andrea lett

Vannak fontos pillanatok. Ezek közé tartozhat az is, amikor Kutrovits Andrea megkapta a kiérdemelt koronát és azt a felhatalmazást, hogy méltó képviselője legyen Kőszegnek, Csepregnek… a helyi borkultúrának! Hagyományainkhoz híven ezúttal is megkerestük a város új borkirálynőjét, hogy mutatkozzon be a Kőszeg és Vidéke olvasóinak.

Csepregi óvó néni vagyok már több mint öt éve. Főiskola után levelező szakon végeztem a mesterképzést, így bátran vághattam bele a „SziA kuckó” létrehozásába, ahol munka mellett óvodásoknak játékos angol foglalkozásokat tartok, hétvégén gyerekeknek születésnapi zsúrt, nyári szünetben pedig óvodásoktól iskolásokig nyelvi táborokat szervezünk. zabadidőmben szívesen foglalkozom  az állataimmal, szeretek kézműveskedni, illetve tagja vagyok egy horvát kórusnak (Pax et Bonum). Időnként beugró szerepet vállalok az egyik helyi egylet (Farkas Sándor Egylet) színdarabjaiban is. Korábban egy showkórus (Vocal Spirit) tagja voltam, mellette pedig a csepregi horvát énekkarban is énekeltem. Gyerekkoban mazsorettre jártam, így sok helyre eljuthattam, például a kőszegi szüreti felvonulás rendszeres programunk volt. Mint a legtöbb lány, én is szerettem volna királylány lenni nagyon sokáig. Ez most egy picit teljesült, de nyilván nem ez volt a jelentkezésem oka.

A bor szeretete nem áll távol tőlem. Családom évek óta foglalkozik borkészítéssel, egyes zöldmunkákban és a szüreteken én is kivettem a részem, sőt idén nővéremmel szőlőtulajdonosok is lettünk, így még nagyobb a motiváció. A boros eseményeken évek óta jelen vagyok, hol résztvevőként, hol a borbarát hölgyek táborát erősítve. Nagy öröm számomra Kőszeg város 19. Borkirálynőjének lenni. Ígéretet tettem a kulturált borfogyasztás népszerűsítésére, a kőszegi borok ajánlására. Kőszeg, mint sok helyen olvashatjuk, egy ékszerdoboz, és én szívesen öregbítem hírnevét a finom kőszegi borok kínálásával, reprezentálásával.