Főtéri Szüret Kőszegen szeptember 25-27.

Kőszegi Szüret 2020

Szeptember 25-27. között az elmaradó nagyrendezvény helyett a Főtéri Zenés Esték mintájára helyi előadók szereplésével, helyi borosgazdák és kézművesek kínálatával kerül megrendezésre a program.

szeptember 25. péntek
18.00 első hordó bor csapra verése, a Város Bora eredményhirdetés
Kőszegi Ifjúsági Fúvószenekar
Borbarát Hölgyek műsora – Hölgyek Bora átadás
Concordia-Barátság Énekegyesület
20.00 Kőszeg Város Fúvószenekara – szerenád hangverseny
21.00 Be-Jó Tűztánc
szeptember 26. szombat
09.00 SEREGÉLYFÜTTY az első szüreti bicajos bortortúra
10.00 Gyógyító klíma Kőszegen – kézműves kalandok kicsiknek és nagyoknak
Szív Hídjai bemutató
12.00 Jó ebédhez szól a fúvószene a Bécsikapu Étteremnél
14.30 Szentgotthárd Város Fúvószenekara
16.00 Csepreg Város Fúvószenekara
18.00 ARTrakció
20.00 Fúvós Show – Kőszeg Város Fúvószenekara

szeptember 27. vasárnap
15.00 ATARU
16.30 Langaléta Garabonciások
17.30 Dance Jam
18.30 Hajnalcsillag Néptáncegyüttes

A rendezvény alatt helyi borászok kínálják a helyszínen boraikat!

Tájékoztató Vendégeink és Látogatóink részére a COVID-19 fertőzés megelőzése érdekében

Az új koronavírus (COVID-19) járvány terjedésének megelőzése érdekében, kérjük Önöket, hogy a rendezvény látogatása során az alábbiakra fordítsanak kiemelt figyelmet, illetve tartsák be az alábbi óvintézkedéseket.

A koronavírus fertőzés emberek közötti terjedésének elsődleges útja, hasonlóan az influenza és más légúti kórokozók terjedéséhez, a cseppfertőzés, a fertőzött ember köhögése vagy tüsszentése során a levegőbe kerülő, a vírust tartalmazó nyálcseppek, légúti váladék cseppek útján.

A betegség legjellemzőbb tünetei: láz, hidegrázás, száraz köhögés, légszomj. Előfordulhat még torokfájás, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, és fáradékonyság.
Az ilyen tünetek fellépése esetén, különösen

  • ha 38°C vagy afölötti láz, köhögés, légszomj valamelyike fennáll, hirtelen megbetegedési kezdettel, függetlenül a megbetegedés súlyosságától, és
  • ha a tünetek kezdetét megelőző 14 napban érintkezett igazolt vagy feltételezett új koronavírussal fertőzött személlyel, vagy
  • ha a tünetek kezdetét megelőző 14 napban külföldön járt,
    mindenképpen forduljon a személyzethez, és kérje meg őket, hogy a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 számon ingyenesen, a nap 24 órájában elérhető, magyarul és angolul beszélő diszpécser szolgálatot hívják fel.

A telefonhívást a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai fogadják majd. Kérjük, hogy tájékoztassa őket az esetleges tüneteiről, utazási előzményeiről, illetve az Önnel személyes kapcsolatban lévő vagy fizikai kontaktusba került beteg, légúti tüneteket mutató személyekről. A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai az Ön által elmondottak alapján eldöntik a szükséges további teendőket.

Kérjük, hogy abban az esetben, ha a COVID-19 megbetegedésben szenved, illetve a COVID-19 megbetegedés tüneteit tapasztalja magán – így különösen köhögés, láz, nehézlégzés, hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés hiánya vagy ízérzés zavara –, melyek mások egészségét is veszélyeztethetik, saját és környezetének egészsége és biztonsága érdekében, maradjon otthon. Az ilyen tünetekkel rendelkező látogatók belépése nem megengedett.

Bízunk benne, hogy ezeknek a szabályoknak a meghozatalával és betartásával mindenki számára megnyugtató és biztonságos környezetet tudunk teremteni.

Jó szórakozást kívánunk!