Luca napi borbemutató

OAuthException: (#10) Application does not have permission for this action

A Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete december 10-én tartotta Luca napi Új bor dicsérete rendezvényét a lukácsházi Közösségi Házban.

Hagyományosan a Luca napjához kötődően rendezte meg a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete az új bor dicséretét. A rendezvény egy perces gyászszünettel kezdődött a borász, a barát, a lukácsházi származású Molnár Sándor emlékére. Elsőként a színjátszó kör mutatta be Az alkohol öl című vígjátékot, Németh Lászlóné rendezésében.

A fergeteges előadás szereplői Szőke Imre, Pungor Lajosné, Szalainé Pados Katalin, Kovács Ildikó, Dr. Jónás Zsigmond, Kenyeri Dezső voltak. A kőszegszerdahelyi Szent Flórián tűzoltók férfikara dalcsokrot adott elő, majd megkezdődött a fehérborok bemutatása. A nehéz időjárási körülmények ellenére sokan mutatták be boraikat.

Fehér borát mutatta be nagy szeretettel és szakértelemmel Alasz László, Kenyeri Dezső, Geröly József, Kampits László, Albert László, Tóth Kálmán, Horváth Gábor és Varga István.

A rozé borokról a csepregi Néber –Tóth Pince Tóth Marcell és a Répcementi Borpince Horváth Gábor beszélt, a vörös borokat Nagy László, az Albert Családi Pince nevében Albert Csaba, Tóth Noémi és Neuliszt András ajánlotta a vendégek figyelmébe.

A borok kóstolása után a szórakozásé volt a főszerep, amihez Tóth Marcell szolgáltatta a harmonika muzsikát.

A rendezvény a János áldással ért véget.

Galéria