Nyitott Pince Nap

Nincs párja a hegyaljai bornak

Nyolcadik alkalommal tárultak ki a vendégek előtt a Pogányokban lévő pincék. Sok borbarát érkezett pünkösdvasárnap Cákra, hogy együtt induljanak el felfedezni a kőszeghegyaljai borok világát. A pincékben nemcsak jó borokkal, de harapnivalóval és zenével várták a vendégeket.

A nyitott pincék napjával az a célunk, hogy még jobban megismerjék a borkedvelők a kőszeghegyaljai borokat – tudtuk meg Mándli Tibortól, az egyik pincészet tulajdonosától. A vendégek sokféle bort megismerhettek: kóstolhattak például a híres, hagyományos kékfrankosból, illetve a pincék másik híres borából, a blauburgerből is.


(Oldal szerkesztője)

A program mellé állt az időjárás is, és egy sikeres, élményekben gazdag programot sikerült adni a közel 500-600 embernek, akik sétálva a szabadban megkóstolhatták a Cáktól-Pogányokig tartó úton a borosgazdák szeretetteljesen adott boraikat. Idén egy vendégtelepülés borászával bővítettük a pincészetek számát. Az Albert Családi Pince a cáki oldalt erősítette, ahol a vonós zenészek igazán jó hangulatot adtak az embereknek. A dombos környezet átalakult pihenőövezetté, így egy igazán jó piknikes hangulatot sikerült teremteni. A borok mellé apró harapnivalóról is gondoskodtak a vendéglátók. A Stefanich Pincészethez Gáspár Szabolcs csatlakozott, így ott is két pince volt jelen egyszerre. Tóth Marcell – tangóharmonikás a hatalmas acél boros tartályról ontotta a muzsikát. Az Alasz Pincénél a hangulat teljesen idilli és romantikus volt, hiszen a naplementét a főből nézve egy pohár borral és némi velős pirítóssal igazán idilli képet festett. Tóth Pincészet is képviselte magát, és kínálta boraival az embereket. Frank Borászat is több palackos borával vonult ki, és hódította meg a Pogány-hegyet. Végül a Kampits Családi Pince barátságos fogadtatása,  igazi, hagyományos pinceképpel zárta az utat.

Példaértékű összefogás volt a Kőszegi Borászoktól, hiszen önerőből be tudták bizonyítani, hogy igenis a közös cél érdekében össze kell fogni, és alkalmanként egy ügy mellé kell állni. Bízunk benne, hogy sok embernek tudtunk egy jó időtöltést nyújtani, és akkor jövőre is találkozhatunk.