XII. Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napok – 2020. augusztus 20-21-22.

Az érdeklődők 3 napon keresztül 8 helyszínen több mint 30 tételt kóstolhatnak és ismerkedhetnek meg a kőszegi borokkal. Összehasonlíthatják a Kékfrankos, Blauburger borokat. Betekintést kaphatnak a legújabb fajtákkal kapcsolatos kezdeményezésekbe. A friss és illatos fehérborokon keresztül egészen az üde rozéborokig teljes lesz a paletta.

Húzzon túracipőt, látogasson meg minket, barangolja be hangulatos völgyünket és kóstolja meg borainkat!

Járja be a Pogány-hegy völgyét, élvezze a szép időt és a helyi gazdák vendégszeretetét ebben a közeli természeti csodában! Csodálja meg az alsó úton a présházakkal ölelt utat, ahol leülhet a fűbe egy pohár borral. Gyönyörködjön a felső úti panorámaúton egyre szélesebbre nyíló tájban! Látogasson be minden nyitva tartó présházba, ahol a tulajdonosok örömmel kínálják boraikkal, és talán betekintést engednek a pincékbe is!

Résztvevő pincék

Alasz Pincészet • Frank Borászat • Kampits Családi Pince • Jagodics Pince • Mándli Borház • Malomporta • Stefanich Pincészet

Időpont:
2020. augusztus 20-21-22. 10:00 – 18:00

Helyszín:
Pogányok (Cák és Kőszeg között)

Jegyár:
Helyszínen: 4000 Ft
Online regisztrációval: 3500 Ft
Kattintson és regisztráljon!

Pénztár a Pogányok bejáratánál, illetve a cáki pincesornál található.

Pincék zárása egyéni nyitvatartás szerint!

FONTOS! A jegyek a kényelmes túrázás miatt korlátozott számban állnak rendelkezésre. A regisztráció nem jelent automatikus jegyhez való jutást. A jegyek árusítása érkezési sorrendben történik. Jegyvásárlás 10:00 tól lehetséges a kijelölt pontokon.

Mit tartalmaz a jegyár?

16 db kóstolójegy (16x1 dl) + 1db Kőszegi Bor logóval ellátott borospohár + térkép + tombola

Megérkezéskor a bejáratnál megvásárolható kóstolócsomagunk, mellyel együtt megkapja útmutatónkat. Az útmutatóban található térkép, valamint a kihelyezett információs táblák segítségével könnyen megtalálja a nyitott borospincéket, és tájékozódhat a kóstolható borok felől.

Regisztráljon az 500 Ft kedvezményért!

A regisztráció véget ért.

Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap 2020

Mind a messzebbről érkező turisták, mind a helyiek közlekedését meg kívánjuk könnyíteni egy amerikai iskolabusszal. A menetrendet lefelé görgetve találják meg. Nincs lehetőség a busszal a pincékig eljutni, kizárólag a Pogányok elején és Cákon áll meg. A busszal való utazás a programon részt vevők számára, jelképes összeg kifizetése után vehető igénybe, amit a személyszállító szolgálatónál kell fizetni. A helyszín megközelíthető továbbá gyalogosan és kerékpárral. Az útvonal helyenként leszűkül és nem kövezett. Túraruházat javasolt a bejáráshoz. Pincétől pincéig a távolságok maximum 1 km. A kijelölt útvonal hossza 4 km. Az esetleges balesetekért a szervező semmilyen felelősséget nem vállal!

Túrabakancs, borospohár

Ki ne szeretné a természetet, a kellemes környezetet és a finom borokat. A régi hagyomány szerint pünkösd vasárnapján a borászok betekintést nyújtanak féltett pincéjükbe és közszemlére teszik a korábbi évek borait. A megszokott időben sajnos nem tudtuk megrendezni a XII. Kőszeg-hegyaljai Nyitott Pince Napot a Pogány-hegytől egészen Cákig, a híres Műemléki Pincesorig. Most a borászok összefogásával és a tenni akarás erejével 3 nappal szeretnének kedveskedni mindazoknak, akik beírták naptárukba ezt a varázslatos napot, hogy a 3 nap bármelyikén, kellemes környezetben élvezhessék a finom borok ízét.
Szállás és sátrazási lehetőség a közelben.

 

Kérjük Önöket, vigyázzanak a poharaikra, mert a sérült, törött, vagy elveszett poharak helyett nem áll módunkban újat adni! A poharakat továbbá nem áll módunkban visszavásárolni!

Kapcsolat:
Erdei István Balázs
+36 70 311 94 63
belifeeventskft@gmail.com

Szervező:
B-E Life Events Kft.

Közlekedés

A helyszín és Kőszeg közötti közlekedést az autóbuszjárat könnyíti meg. A busz telítettségéért és az esetleges utas lemaradásért felelősséget nem tudunk vállalni. A busz első járata csak Kőszeg vasútállomás és Cák, a második járat pedig kizárólag Kőszeg, buszpályaudvar és Pogányok bejárata megállókat érinti.

Idén lehetőség van amerikai iskolabusszal is utazni. A buszra jegy a járművön váltandó, a viteldíj irányonként
500 Ft. A menetrendről honlapunkon tájékozódhat. A járat üzemeltetését nem a szervező végzi, a változás jogát a szolgáltató fenntartja. Megállók: Kőszeg vasútállomás – Jurisics Vár-parkoló – Béri Balog Ádám Általános Iskola – Pogányok – Cáki bekötőút (Stefanich Pincészet)

Letöltések

Amerikai kisbusz menetrend

FIGYELEM! 

A busz befogadóképessége egy fuvarra 23 fő. Kérjük, ezt figyelembe venni. Amennyiben az utas a megállóban a telítettség miatt marad, úgy a fuvarozó cég egy újabb fordulóval fogja megoldani a kijutást. Buszközlekedés mellett érdmes biciklive, gyalog, sofőrrel kijutni.

Csatlakozzon az eseményhez Facebookon

Gyakran ismételt kérdések

Regisztráltam, de nem tudok elmenni a rendezvényre.

Semmi gond, de nagyon sajnáljuk. Szeretettel várjuk egy későbbi alkalmunkon.

Mindhárom napra érvényes a jegyem?

Igen, a vásárolt kótolótömböt bármelyik nap felhasználhatja.

Előző évben regisztráltam már. Ebben az évben is szükséges?

Igen, minden alkalomra külön regisztrációt kérünk.

Regisztráltam a felületen, de nem kaptam e-mailt.

Kérjük ellenőrizze az eredeti postafiókja összes mappáját. Egyes esetekben levélszemétként (SPAM) kerül elhelyezésre. Amennyiben nem találja, regisztráljon még egyszer. Ügyeljen az adatok pontosságára.

Mikor érdemes érkezni?

A pincék végiglátogatására 10:00-18:00 óráig van lehetőség. Érdemes délelőtt vagy a kora ebéd utáni időben érkezni, hogy az összes pince kínálatát végig tudja kóstolni.

Hol tudok fizetni?

A jegyvételre minden esetben a helyszínen van mód. Cákon és a Pogány-hegy bejáratnál lesznek a kihelyezett jegyvételi pontok. Kedvezményes utalványát is itt mutathatja be.

Kártyával tudok fizetni?

A jegyár kifizetésére csak készpénzben van lehetőség.

Hogyan öltözzek fel?

A program szabadtéren kerül megrendezésre, ezért kiemelten fontos a réteges öltözet. Az időjárásról tájékozódjon előzetesen.

Milyen borokkal találkozhatok?

Kőszeghegyalja alapvetően vörösboros térség, így zömében azokkal is találkozhat. Kékfrankos, mint zászlós bor, de Kőszeg egyediségére alapozó Blauburger, továbbá az elmaradhatatlan Zweigelt, Pinot Noir páros is nagy szerepet kap. Fehérborok között szerepel a Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Olaszrizling, Furmint. Rozékínálat is változatosnak ígérkezik.

Lesz lehetőség egyéni vásárlásra?

A programon kóstolt tételek megvásárolhatók a helyszínen.

Ételt is kapok a borok mellé?

A jegyárban a kóstolt bor ára szerepel. A kijelölt útvonalon a szervezők biztosítanak étkezési lehetőséget, de ez külön fizetendő.

Mit csináljak a megmaradt jegyeimmel?

A be nem váltott jegyei a rendezvény után nem használhatóak fel.

Hozhatok saját poharat?

Igen, ennek akadálya nincsen, de a vásárolt jegyárban a pohár is szerepel.

Tudok jegyet elővételben venni?

Sajnos nem. Csak a helyszínen lehetséges a jegyvásárlás.

Ki kell nyomtatnom az e-mailben kapott jegyet?

Nem szükséges, de megkönnyíti az ügyintézést. Okostelefonján is bemutathatja a kapott levelet. A pontos beazonosítás név és e-mail cím alapján történik a pénztáraknál. Ezért lehet csak 1 név/e-mail kombinációval regisztálni.

Kedves Vendégeink!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nyitott Pince Nap sajtónyilvános esemény, így a rendezvény területén fénykép- és/vagy videófelvételek készülhetnek, amelyek a médiában megjelenhetnek. Mi, szervezők is készítünk fotódokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáinkon (www.facebook.com/koszegibor) közzétehetünk, illetve sajtóközleményeinkben esetenként felhasználhatunk.
Amennyiben valamely általunk készített fotót vagy videót sértőnek találja, vagy azok felhasználása ellen kifogással élne, panaszt tenne, úgy ezt Mándli Dóránál, az info@koszegibor.hu e-mail címen teheti meg. Tisztelettel kérjük a fenti információ figyelembevételét!

Szállások

Térkép