TOP30+ MÚZEUMI BORÜNNEP

Nádasdy borverseny sétálókóstoló és fotókiállítás újratöltve

2017. június 30., péntek / Sárvár, Nádasdy Ferenc Múzeum / 19:00 – 24:00 óráig

A hagyományőrzés olyan fontos szerepet játszik a szervezők életében, mint anno a bor a történelmi korszakokban, így tradíció már, hogy a Nádasdy Történelmi Fesztivál előtt a nagyközönség is bírálhatja a tételeket. A borfogyasztók, kóstolók szavazhatnak a közönségdíjas tételre is, így minimum 30 bor nyílt mustrájára lesz lehetőség, amelyben egy 20 pontos rendszerű kóstolólap is segítség lehet. Eseményünk nyitott a borok készítői, és a pincészetek képviselői előtt, így akár egy-egy beszélgetés, hasznos információ hasznos lehet a kóstoló során.

A Nádasdy Történelmi Fesztivál 2017 borversenyének 91 mintájából a TOP30-nál valamivel több tétele június 30-án, pénteken egy sétálókóstoló és fotókiállítás keretében is kóstolhatóvá válik a közönség számára, ahol a borfogyasztók szavazhatnak a közönségdíjas borra is.

A fesztivál és kapcsolódó rendezvényeinek folyamatos megújulása idén is „gyümölcsöt” hozott. A Nádasdy Ferenc Múzeum lesz a házigazdája az egyedi hangulatú borünnepnek, ahol a múzeum – fizikai és lelki – értékei is elérhetővé válnak. Benkő Sándor fekete-fehér képeiből Vidéki élet címmel időszaki kiállítás nyílik, de hagyományosan borospohárral a kézben rövid történelmi sétára is lesz alkalom. Ezúttal két kortúra keretében csillanhat meg a történelem, így akár átértékelhetővé válik egy-egy emlékkép is. Egyéjszakás romantikus időutazás is biztosan átszövi a borünnepet. A torony egyedi látószögéből szemlélhetjük a várost, de jó idő esetén a borteraszként előlépő 1-es bástya teteje is történelmet idéző lehet zenei aláfestéssel…

Az este szakmai értékét a vendégborászok erősítik, így pl. vulkanikus tematikus szakmázásra is lesz lehetőség, de a kis vasi borkaland a határokig vihet minket.

A borversenyre az egykori Nádasdy uradalom területéről kikerülő mai borvidékek, vagyis Soproni-, Somlói-, Badacsonyi-, Balaton-felvidéki-, Zalai borvidék bortermelői nevezhették palackozott tételeiket. Negyedik borversenyünkre 39 pincészettől 91 minta érkezett a városunkat körül ölelő öt hazai borvidékről, ahol a kiírás értelmében a Nádasdy családnak voltak birtokai. Az idei évben elindultunk nemzetközi irányba, mivel Lendváról is érkezett minta. A legjobb minősítést elért bor a Nagy-Somlói borvidék Ság-hegyről nevezett Dénes Hegybirtok Rajnai Rizling 2015 tétele lett. Ez a bor viselheti tehát egy éven keresztül a „Nádasdy Fesztivál Bora 2017” címet. Természetesen „Ő” is velünk tart…

Program:

  • 19:00 pénztárnyitás – kapunyitás
  • 19:30 megnyitó
  • 20:00 történelmi séta / fehér kortúra
  • 21:00 bor etikett / a poharak világa
  • 22:00 történelmi séta / vörös kortúra kezdete
  • 23:00 bor etikett/ a poharak világa
  • 24:00 zárás / szavazás vége


Jegyek / árak / vásárlás:
– Jegyelővétel június 20-tól június 30-a 17:00-ig: 4.500 Ft/fő – „ALL IN”.
– Nádasdy Ferenc Múzeum, Sárvár, Várkerület 1. nyitva tartási időben 9:00-17:00 h.
– Jegyvásárlás a helyszínen:
– 4.990 Ft/fő – 19:00 – 21:00 óráig – „ALL IN”
– 900 Ft/fő múzeumi belépő mellé 1 db kóstolójegy jár – további kóstolás céljából kóstolójegy vásárolható

Info – borszakmai kérdések:
Wawrzsák László – főszervező
Tel.: +36 30 9826 265
e-mail boristaposta@gmail.com
e-mail borbazar@nadasdyfesztival.hu
Web: http://www.nadasdyfesztival.hu/ facebook: facebook.com/nadasdyfesztival
Web: http://nadasdymuzeum.hu/ facebook: facebook.com/nadasdy.muzeum