Vidám, maskarás délután a Pogányok szőlőhegyen és Cákon

Napsütéses szép idő, jókedv, a jelmezekhez némi képzelő és a borok szeretete – ennyi éppen elég volt a kőszegi borászok szervezte maskarás gasztro- és bortúrán való részvételhez. Több százan szavaztak arra, hogy baráti társasággal eltöltenek egy délutánt a szőlőhegyen – őketszombaton négy pince kínálata várta a három kilométeres szakaszon a Pogányok szőlőhegyen és Cákon. A pincéknél, portáknál a házigazdák maguk is jelmezt öltöttek. Folyamatosan érkeztek hozzájuk az ötletes maskarákba bújt vendégek, akik kóstolhattak chardonnay-t, furmintot, olaszrizlinget vagy éppen kékfrankos, zweigelt, blauburger és pinot noir borokat. (Forralt bor helyett inkább könnyedebb borok és a sláger fröccsök fogytak.)És választhattak a borokhoz illő ételeket is: retró rántott húsos szendvicset, velős pirítóst, tepertőkrémes kenyeret, street food fogásokat, húskészítményeket.

– Népszerű a program a fiatalok és az idősek körében is. Gyakorlott borturisták már az útvonalat is tudják a pincék között. Fontosak ezek az alkalomszerű nyitva tartások a pincészeteknél, ugyanis a fiatalokat így könnyebb kicsábítani a szőlőhegyre – mondta Kampits László borosgazda. Kőszeg borkirálynője, Koltayné szabó Hajnalka is végigjárta a túrát. Mint megtudtuk, nagyon várja a közelgő eseményeket, ahol képviselheti a helyi borkultúrát.

Teljes cikk a vaol.hu oldalon: https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2023/02/vidam-maskaras-delutan-a-poganyok-szolohegyen-es-cakon-fotok