XX. Országos rozé borverseny

Tisztelt Termelők!

Hagyományosan 2018. december 6-án, azaz Miklós napján ismét megrendezésre kerül Kunszentmiklóson az Országos rozé borverseny. A verseny célja a rozé és siller borok, gyöngyöző borok, pezsgők minőségének megmérettetése, valamint e termékek népszerűsítése.

A bíráló bizottság tagjai Miklós nevű borászok, valamint a 2016. és 2017. évi borversenyen is rozé borukkal aranyérmeket nyert szakemberek. A borverseny elnöke Dr. Kállay Miklós úr, a Szent István Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet emeritus professzora.

Kunszentmiklóson 2018. december 6-án, hagyományosan Miklós napján kerül megrendezésre az Országos rozé borverseny. A verseny célja a rozé és siller borok, gyöngyöző borok, pezsgők minőségének megmérettetése. Ezen kiváló borok propagálása, fogyasztókkal minél szélesebb körben történő megismertetése, piacra jutásuk elősegítése. Sajtón keresztül a fogyasztók tájékoztatása a sajátos készítési technológiáról, melynek köszönhetően a rozé és siller borok egyedülálló módon egyesítik a kékszőlőből származó zamatgazdagságot a fehérborok frissességével, üdeségével.
A bíráló bizottság tagjai Miklós nevű borászok, valamint a 2016. és 2017. évi borversenyen is rozé borukkal aranyérmeket nyert szakemberek. A borverseny elnöke Dr. Kállay Miklós úr, a Szent István Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet emeritus professzora.

A nevezési lapot e-mail-en a kunszeri@hdsnet.hu címre, vagy a Kunszeri Miklós 6400 Kiskunhalas, Vörösmarty u. 52. postacímre kérjük megküldeni.

Nevezési díj: 6000 Ft/minta
Fizetés módja: átutalással Kunszeri Miklós 11773322-30190087 számlaszámára „borverseny” megjelöléssel.

A befizetett nevezési díjról a nevezést követően küldünk számlát.
Mintaszám: 3 db legalább 0,5 l-es palack.

A palackon kérjük feltüntetni a nevező nevét, a bor megnevezését
(termőhely, évjárat és fajta).
A minták leadása 2018. november 28-ig:
● Keresztes József – Kecskemét-Hetényegyháza, Szőlőfürt u. 19/A.
● Kiskőrösi Hegyközség – Kiskőrös, Luther tér 1.
● NÉBIH Borászati Igazgatóság –Budapest XI., Higany u. 2.
● Soltvadkerti Hegyközség – Soltvadkert, Szentháromság út 11.
● Szekszárdi Hegyközség – Szekszárd, Táncsics u. 3.
● Szita Borászat – Sopron, Rákóczi u. 39.
● Szőke Pincészet – Kiskunhalas, Batthyány u. 54.
● Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet – Badacsonytomaj, Római út 165.
● Varsányi Pincészet – Verpelét, Dózsa Gy. u. 3/1.
● Városháza – Kunszentmiklós, Kálvin tér 12.
● Villányi Hegyközség – Villány, Baross u. 13.

Eredményhirdetésre a borbírálatot követően, 15.30 órakor kerül sor a Kunszentmiklósi Városháza dísztermében, melyre minden nevezőt tisztelettel várunk. Az eredményhirdetés után lehetőséget biztosítunk valamennyi versenybor megkóstolására.
Az arany- és ezüstérmes borok érem körcímkéje a Helikon Nyomdánál, Szent-Iványi Tamásnál rendelhető meg a kereskedelem@helikonnyomda.hu címen vagy a +36 (30) 5080035 telefonszámon, ára 1,46 Ft/db + ÁFA.
A borversennyel kapcsolatban további információk a www.rozebor.hu honlapon találhatók,
illetve szívesen állunk rendelkezésére a kunszeri@hdsnet.hu e-mail címen vagy a 06 30/932-9245 telefonszámon.