Betekintés a Szőlő Jövésnek Könyvébe

    Németh János festőművész úr, aki 19 éve a szőlővessző bejegyzések hű rajzolója, 2019. április 27-én szombaton délután 3 és 5 óra között bemutatást és vezetést tart minden érdeklődő számára a Jurisics várban.

    A Szőlő Jövésnek Ünnepét Kőszeg városa évszázadok óta Szent György napján, minden év április 24-én tartja. Sokan ekkor dolgoznak, iskolában vannak… Hogy ők is részesei lehessenek Kőszeg város kiemelt ünnepének, Németh János festőművész úr, aki immáron 19 éve a szőlővessző bejegyzések hű rajzolója, 2019. április 27-én szombaton délután 3 és 5 óra között bemutatást és vezetést tart minden érdeklődő számára! Németh János, a Szőlő Jövésnek Könyve rajzolója szombaton délután a Jurisics vár múzeumi helyiségeiben, a régi kőszegi fényképeket bemutató kiállítás szalonjában várja az érdeklődőket, és mesél nekik a Könyv több évszázados történetéről, a bejegyzések ősi szokásáról és ünnepéről – sok mindenről, amit csak az ismerhet, aki ilyen aktív részese ennek a tradíciónak…

    A bemutató kedvezményes jeggyel látogatható: felnőtteknek 500 Ft, gyermekeknek 250 Ft áron. Várkártyával rendelkezőknek a program természetesen ingyenes! (A kőszegi lakcímkártyával rendelkezők és az itt tanuló diákok, kérésükre, a belépőjük mellé 12 hónapra szóló Várkártyát is kapnak!)

    Az eseménynek kiemelt aktualitást ad, hogy a Magyar Hungarikum Bizottság döntésének köszönhetően a kőszegi Szőlőjövésnek Könyve és Ünnepe a napokban a Magyar Nemzeti Értéktár részévé vált.