20. Kőszegi Borkirálynő

Kamper Natália Kőszeg Város 20. Borkirálynője 🥇️

Elkezdődött az idei Kőszegi szüreti hétévége az első hordó csapra verésével és a 🏆 Város bora eredményhirdetésével. 2019 –ben a Jagodics Pince Blauburger bora kapta a várostól azt a megtiszteltetést, hogy 1 évig palackozhat a városnak a becses nedűből.

Látványos megmérettetésen választották ki a város borkirálynőjét is. Kamper Natáliának a  mottója Paulo Coelho egyik gondolata: „Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.”

29 éves, Nagycenken él. Állattenyésztő mérnökként végzett. Kedvenc étele az áfonyás-vörösboros őzpörkölt. Kedveli a száraz, fehér, érlelt borokat, kedvence a Sauvignon Blanc. Hobbija a foci és a kangoo aerobic. Szabadidejében szeret minél több időt a természetben tölteni, túrázni, kirándulni. Szeretne jobban megismerkedni a helyi borkultúrával, még többet tanulni a borokról, a termőhelyről, szőlészetről, borászatról, ezáltal méltón képviselni Kőszeget és Kőszeg-Hegyalját a különféle rendezvényeken. Szívesen lenne borkirálynőként a kőszegi boros közösség aktív tagja.

Az udvarhölgy: Szabó Hajnalka lett.

A meglepetés és az izgalom jellemezte a Kőszegi Szüreten a borkirálynő választását. Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekarának kitűnő muzsikájával indult a „sátras” hétvége, majd a Kőszegi Tornyosok jelezték: „valami készül!” „Utoljára köszönthetem a kedves egybegyűlteket” – mondta a megnyitón Huber László polgármester. Frank Jánossal együtt verték csapra a 2017-es Blauburgerrel megtöltött hordót, amelynek a tartalmát sokan megkóstolták. Időközben a Kőszegi Borbarát Hölgyek és a borkirálynő a választásra készültek, de… Villámként hasított a hír: „Az egyik jelentkező lebetegedett!” A délutáni „attrakció” veszélybe került. Az est kitűnő műsorvezetője, Fekete-Pataki Edit igyekezett megmenteni a helyzetet. A nézőkhöz fordult felhívásával, van-e olyan bátor és talpraesett jelentkező, aki hajlandó vállalni a megmérettetést, elindulni a koronáért. A közönség elismerő tapsa kísérte a színpadig Szabó Hajnalkát, aki már korábban is latolgatta a versenyen indulást. Ezen a délután egyik főszereplő lett. Ő és Kamper Natália minden dicséretet megérdemel. Az előre kiadott elméleti ismeretanyagból tudtak (volna) felkészülni, de számos gyakorlati feladatot is meg kellett oldaniuk: étel és borpárosítás, „pecázás” időre, borvers írás „Óda a város borához” címmel, borvidékek felismerése, stb. Ezúttal is játszhatott a közönség. A Bortotó legjobbjai jutalmat kaptak. Hajnalka elméletből nem tudott felkészülni, mégis nagyszerűen helytállt. A zsűri eredményt hirdetett: „A 2018/19 év kőszegi borkirálynője Kamper Natália!” A bájos hölgy estére már magára ölthette a díszes ruhát, s megkoronázva fogadhatta a számtalan gratulációt. A Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete vendégül látta a meghívott borkirálynőket. Másnap zártkörű rendezvényen ünnepelték az új királynőt és megemlékeztek az elmúlt 20 esztendőről, a megválasztott borkirálynők sikereiről. Délután a Jézus Szíve Plébániatemplom előtt Kőszeg borkirálynői felengedték azt a húsz léggömböt, amelyek messzemessze repítették üzeneteiket, fogadalmaikat.

A szüret lezárult, a hölgyek mindenkit szeretettel várnak a november 16-án tartandó bálra