Borok

Blauburger

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett szőlő 19,5 mustfokkal.

Savai lágyak, mindennapi fogyasztásra ideális. Száraz vörösbor.

Kékfrankos

A bor aminek kötelező a pincében lennie a soproni borvidéken. Neve körül mindenféle legendák keringenek, de a soproni régió zászlós borát nem lehet vitatni. Fürtje közepes nagyságú, közepesen tömött, rövid nyelű. Bogyói közepesek, vastag héjúak, kissé hamvasak. Jól termő fajta, szeptemberben szüretelhető és a leszedésével nem kell sietni. Éppen ezért is szeretjük annyira, mert megbízható hozamot és minőséget produkál. Száraz, telt, savhangsúlyos borról van szó. Korábbi szürettel Rozét készítünk bele, így a gyümölcsössége még intenzívebb.

Cabernet Sauvignon

A világ egyik legnépszerűbb kékszőlő fajtájáról van szó, amely Franciaországból származik, de az egész világon elterjedt.

Későn érő szőlőfajta, kiváló minőségű bor készíthető belőle. A vörösborok királyának is nevezik. Csersavakban gazdag, karakteres, zamatos bora van, amely kissé fanyar, egy picit a paprikára emlékeztető aromákkal rendelkezik. Erős karaktere miatt jól viseli a többéves hordós érlelést és a barrique-olást is.

Kékfrankos Rosé

A Kékfrankos vitatott eredetű kékszőlő fajta, valószínűleg Ausztria, Magyarország területéről származik.

Blauburger Rosé

Chardonnay

Legismertebb világfajta. Valószínűsíthetően Burgundiából származik, mára már a világ összes bortermelő vidékén jelen van.

Furmint

Irsai Olivér

Cuvée

Sauvignon Blanc

Édesapám Jagodics Tamás fiatalkori álmát váltotta valóra azzal, hogy a föld a szőlő és a borkészítés szeretete a munkája és élete része legyen. 1998-ban telepített 2 hektár szőlőt Kőszeg egyik legszebb részén a Borsmonostori dűlőben, majd ezt 2008-ban még 2 hektár követte. De mindez nem csak az ő, hanem az egész család része lett. A föld adottságai kitűnőek, kiváló minőségű borok készítéséhez szükséges szőlőnek ad otthont!
Minőségi, kézműves borokat készítünk nagy szakértelemmel, a szakma, a bor, a szőlő szeretetével!
Célunk, hogy az igényes borkedvelők számára zamatos, magas élvezeti értékű, nemes italokkal szolgáljunk és hogy az ősi magyar borkultúrát visszahozzuk a mai emberek hétköznapjaiba, és a Kőszegi bort ismét ‘Királyinak’ nevezhessék, és minél többen szerte az országban és az egész világon megismerhessék a Kőszegi bort.

Borkóstoló előre egyeztetett időpontban, kívánság szerint választható borokból és hozzá illő harapnivalókból.

Minimum létszám: 6 fő

Borász: Jagodics Attila
Telefonszám: + 36 20 240 8442
E-mail: jagodicspince@gmail.com
Honlap: www.jagodicspince.hu

Facebook

Térkép

Cikkek amik róluk (is) szólnak

A hagyomány ne szakadjon meg

„A fő cél az volt, hogy emlékezzünk meg a kőszegi boros és fúvószenei hagyományokról, miközben minimálisra csökkentjük az egészségügyi kockázatokat” – mondta...

Bár még sokat alszik kinn a szőlő, a kőszegi Jagodics Attila...

Napsütés és napsütés: leginkább erre lenne szüksége a szőlőnek. A kőszegi Borsmonostori dűlőben Jagodics Attilával beszélgettünk. Hiába...

20. Kőszegi Borkirálynő

Kamper Natália Kőszeg Város 20. Borkirálynője 🥇️ Elkezdődött az idei Kőszegi szüreti hétévége az első hordó csapra verésével és a...

Vas Megyei és Nemzetközi Borverseny 2019. eredmények

A 2019-es Vas-megyei Borversenyre 136 minta érkezett a Nemzetközire 99. A Nemzetközi Borversenyre Magyarország számos borvidékéről, valamint Olaszországból, Ausztriából, Szlovéniából és Szlovákiából...

Soproni Borvidéki Borverseny eredmények 2019

44 pincészet 123 mintáját kóstolta a szakértő zsűri a Borvidéki borversenyen. A rangos borválasztón az érett borok mérettettek meg. A győztes tételek...

Jagodics Pince

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett...