Borok

Pinot Noir

FAJTA: 100% PINOT NOIR

SZÜRET: KÉZI SZÜRET 2018 09.28.

VINIFICATIO: SPONTÁN ERJESZTÉS 25% EGÉSZ FÜRT,28 FOKON 28 NAPIG, ÉRLELÉS MAGYAR TÖLGYFA HORDÓBAN KÜLÖNBÖZŐ TÉRFOGAT

2,5-3-5 HL 12 HÓNAP
SAV: 6,4g/l
ALK: 13.8%
MARADÉK CUKOR: 2 g/l

Birtok Vörös

FAJTA: ZWEIGELT 60% – KÉKFRANKOS 40%

SZÜRET: KÉZI SZÜRET 2018. 09. 21.

VINIFICATIO: SPONTÁN ERJESZTÉS 40% EGÉSZ FÜRT,18 FOKON 28 NAPIG, ÉRLELÉSs INOX TARTÁLY 12 HÓNAP

SAV: 5,6 g/l
ALK: 12.7%
MARADÉK CUKOR: 1g/l

Chardonnay

FAJTA: 100% CHARDONNAY

SZÜRET: KÉZI SZÜRET 2019.09.14.

VINIFICATIO: EGÉSZ FÜRTÖS PRÉSELÉS, SPONTÁN ERJESZTÉS 17 FOKON, ÉRLELÉS INOX TARTÁLY 4 HÓNAP

SAV: 6,5 G/L
ALK: 12.5%
MARADÉK CUKOR: 1,4 G/L

Cserszegi Fűszeres

FAJTA: 100% CSERSZEGI FŰSZERES

SZÜRET: KÉZI SZÜRET 2018.09.01.

VINIFICATIO: 12 ÓRA HÉJJON ÁZTATÁS 8 FOKON, MAJD PRÉSELÉS,ÜLEPÍTÉS 8 FOKON 10 ÓRA, SPONTÁN ERJESZTÉS 17 FOKON 9 NAP, PALACKÉRLELÉS MIN 1,5 ÉV

SAV: 6,1 G/L
ALK: 12.2%
MARADÉK CUKOR: 2 G/L
SAV: 6,5 G/L
ALK: 12.5%
MARADÉK CUKOR: 1,4 G/L

Hitvallásunk szerint mi csak segítséget nyújtunk a bor létrejöttéhez, ennek során a kémiai szerek alkalmazásától tartózkodunk. Tevékenységünk alapját a generációk alatt megszerzett ismeret, és a modern technika felhasználása adja.

Szőlészkedés és borászkodás elsősorban egyfajta feszültséglevezetési lehetőségként vette kezdetét, azonban az elmúlt 5 évben egy „sohavégetnemérős” történetté alakult. A történet elkezdődik a lukácsházi és a pösei szőlőhegyen és a bort kóstolók fantáziáján múlik, hogy mikor, hol és milyen formában ér véget.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez számunkra is és fogyasztóink számára is egy meseszerű kaland legyen.

Termőterületünk jelenleg egy közel 1 hektáros terület – ami geológiailag agyag, hordalék és vöröskavics elegye – szőlőink pedig a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot és Pinot noir.

.

Borász: Tömő Szabolcs
Telefonszám: +36 70 317 8488
E-mail: szabi1209@gmail.com
Honlap: https://7-7wine.com
Facebook: 7/7 pince 

.

Cikkek amik róluk (is) szólnak

Úton feléjük