Csepreg

Borok

Furmint

Pinki Rozé

Kékfrankos

Zweigelt

Blauburger

Cabernet Franc

Néber Cuvée

A jelenleg egyhektáros birtok a Csepregi Szőlőhegy nyugati dűlőjén, az Alsó-Hangán helyezkedik el, agyagos termőtalajon. A szőlőhegy a Soproni Borvidék részét képezi, az Alpok egyik utolsó nyúlványaként terül el a város határában.
A családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya a dédszülőkig vezethető vissza, melyet nagyapja nyomdokaiba lépve Tóth Marcell vitt tovább. Borászatunk folyamatosan fejlődik, mind a technológiát, szaktudást, mind a terület nagyságát tekintve. Ezt tükrözi, hogy számos borunk arany minősítést, illetve első helyezést ért el a városi és regionális borversenyeken.
Kínálatunkban a vörös- rozé- és fehérborok egyaránt megtalálhatók. Vörösboraink a Kékfrankos, Cabernet Franc, valamint a két fajta házasításából készülő Néber Cuvée, amely egyben a ház bora is. Friss, roppanós rozéink – melyek Kékfrankos, valamint Zweigelt és Blauburger fajtákból készülnek – országos és nemzetközi szinten is megállják helyüket. Fehérbor kínálatunkat jelenleg a Furmint képviseli, ezenkívül egy 2019-ben telepített Sauvignon Blanc ültetvény várja termőre fordulását. Borainkban a hagyomány és innováció találkozik. A fehér- illetve rozéborok reduktív technológiával készülnek, míg a vörösek esetében kádas erjesztést, majd fahordós érlelést alkalmazunk.
Az érdeklődők megismerkedhetnek borainkkal egy jó hangulatú kóstoló keretein belül a Szombathely felé vezető út mellett található szőlőbirtokunkon. A borkóstoló alkalmával bepillantást nyerhetnek a szőlőtermesztés és borkészítés alapjaiba. A programot igény esetén élőzenével tesszük még emlékezetesebbé. Palackos és folyó boraink megvásárolhatók közvetlenül a csepregi pincében, továbbá helyi vendéglátó és kereskedelmi egységekben.
Jelen vagyunk egyre több csepregi és környékbeli rendezvényen, amelyeken mindenkit nagy szeretettel várunk.
.

Borász: Tóth Marcell
Telefonszám: + 36 70 580 7008
E-mail: nebertoth@gmail.com
Facebook: facebook.com/nebertothpince

.

“Hagyomány és innováció egy palackba zárva”

Cikkek, amik róluk (is) szólnak

Úton feléjük

További borászatok