Borok

Kékfrankos

A bor aminek kötelező a pincében lennie a soproni borvidéken. Neve körül mindenféle legendák keringenek, de a soproni régió zászlós borát nem lehet vitatni. Fürtje közepes nagyságú, közepesen tömött, rövid nyelű. Bogyói közepesek, vastag héjúak, kissé hamvasak. Jól termő fajta, szeptemberben szüretelhető és a leszedésével nem kell sietni. Éppen ezért is szeretjük annyira, mert megbízható hozamot és minőséget produkál. Száraz, telt, savhangsúlyos borról van szó. Korábbi szürettel Rozét készítünk bele, így a gyümölcsössége még intenzívebb.

Vegye meg Online!

Zweigelt

Tipikus Zweigelt aromákkal, a szélsőségeket kerülve készült el. Kékes-lilás karima, rubinvörös szín. Ásványos illat, mellette gyümölcsök. Száraz, többrétegű, ásványos bor, finom fűszerességgel, a borásznál megszokott fás jegyekkel, alacsony hozamkorlátozás mellett. Belekortyolva sem hazudtolja meg, a test jól struktúrált, piros gyümölcsök, édes hordófűszerek.

Vegye meg Online!

Blauburger

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett szőlő 19,5 mustfokkal.

Savai lágyak, mindennapi fogyasztásra ideális. Száraz vörösbor.

Vegye meg Online!

Furmint

Kísérlet, mely nagy feladatot ró a pincénkre. Különleges, igazi magyar fajta, mely újra teret hódít. Komoly, ásványos bort tud eredményezni. Nagy gazdagság a lassan bontakozó illatban, a korty pedig egyszerre komoly és kacér. Kézi szüretelés után gyors áztatás, majd préselés következik. Az érlelés tartályban történik, így az illatokat rögtön bezárjuk. Reduktívan, a lehető legkevesebb beavatkozással készítjük. Kis tételszámmal dolgozunk, mindössze 500 palack kerül polcokra. Ajánljuk mindazoknak, akik picit szeretnének a vörösborral szakítani, de a komolyságot és a termőterületet nem akarják elhagyni.

Vegye meg Online!

Rozé

Az örök sláger bor, mert fiatalos, üde és divatos. Alkalmazkodunk mi is az igényeknek és egy korán szüretelt Kékfrankosból harapós száraz rozébort készítettünk. Ajánljuk minden eseményre és társasághoz. Hogy ne üres kézzel kelljen érkezni egy vendégségbe. Áztatás nélkül direkt préseléssel készített, némi Co2-vel rendelkező, zamatos rozébor. A korty puha és kerek. Ideális hőmérsékleten fogyasztva egy igazi élményt ad egy könnyed üdvözléshez.

Vegye meg Online!

A Kampits Családi Pince egy kicsi, kézműves, hobbiborászat a Soproni (Kőszegi) Történelmi Borvidéken, két hektár területtel, mely egyedi ízvilágú, a Soproni (kőszegi) borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, egyúttal elegáns vörösborokat készít.

A szőlőművelést 1985-ben kezdték, akkor még csak 800 négyszögölön, majd folyamatos fejlesztéssel a mai két hektárra bővítették területüket. E páratlan természeti adottságokkal rendelkező vidéken szőlőműveléssel, borászkodással foglalkozni gyönyörű feladat, de komoly felelősség is. A pincészetnél az évszázados hagyományok ápolását ma már kötelességnek tekintik.

Szeretnék, ha minél többen megismernék őket és boraikat, valamint szeretnék a méltán híres kőszegi bor hírét öregbíteni tudásukkal. Három fajta kékszőlővel foglalkoznak, és ezekben tudnak kiteljesedni. Hozamkorlátozás és a türelem segítségével készítik boraik többségét.

A bor a szőlőben születik meg.

Az, hogy a borász a pincében miként kezeli a betárolt mustot, majd bort, már másodlagos, ám rendkívül fontos és elengedhetetlen része az egész folyamatnak.

Piacuk főként Kőszegre koncentrálódik, de ha tudják, képviseltetik magukat egyéb rendezvényeken is. Az érdeklődők előtt kitárják pincéjük ajtaját és betekintést engednek a kulisszák mögé, érkezzenek akár egy bejelentett borkóstolóra, vagy csupán borvásárlásra. „Varietas delectat” – A változatosság gyönyörködtet.

Borász: Kampits László
Telefonszám: + 36 20 824 8862
E-mail: info@kampitspince.hu
Honlap: www.kampitspince.hu

  • 3-as csomag

1000 Ft/fő

Alapkóstolónak hívjuk. Azoknak ajánljuk, akik a régió kötelező borfajtáit szeretnék megkóstolni az adott év boraiból.

Borok: Fehér – Furmint | Rozé – Kékfrankos | Vörös – Blauburger

  • Haladó csomag

1500 Ft/fő

Azoknak szól leginkább, akik kimondottan a borszortimentre kíváncsiak. A borok mellé apró ízsemlegesítő falatkákat adunk.

Borok: Fehér – Furmint 18 | Rozé – Kékfrankos 18 | Vörös – Kékfrankos 17 | Zweigelt 17 | Blauburger

  • Mester kóstoló

3000 Ft/fő

Borkóstoló 5 tétellel, pincenézéssel, technológiai történettel.

Bőséges magyaros uzsonnatállal. Borok: Fehér – Furmint 17 | Rozé – Kékfrankos 18 | Vörös – Kékfrankos 15 | Zweigelt 15 | Blauburger 15

1, illetve 2 fő esetén a fenti árak 1,5 szeresével számolandóak

Foglalja le online a választott csomagot!

A CSALÁD ÉS AZ ELHIVATOTTSÁG

Ismerje meg közelebbről a munkásságukat

Cikkek, amik róluk (is) szólnak

Úton feléjük

További borászatok