Borok

Kékfrankos

A Soproni borvidék zászlós bora.  Kipróbálása ajánlott. Kimagasló minőséget eredményezett ebben az évben is. Kisfahordós érlelés során magas eleganciával rendelkezik. Hagyományos nyílt erjesztéssel készül, mely gondos odafigyelést és komoly szabályokat követel. Gyors seprőlevétellel, finomseprőn hagyva érlelve, majd palackba zárva várja a felbontást. Meleg és rusztikus illatjegyeket hordoz a kellemes tanninokkal együtt. 2 év hordós érlelés után töltöttük palackba.

Vegye meg Online!

Zweigelt

Kézműves pincénk öreg tőkéiről származó bora. Állandó hozamkorlátozás mellett szép, kiegyensúlyozott bort tudunk készíteni. Kényes téma a zweigelt, de gondolatunk szerint egy fahordós érleléssel és egészséges szőlőből magas minőségű tételek készíthetők. Kádban, spontán erjedt. Mély vörös szín, lédús gyümölcs illat, finom fa, bors, feszes savak és ásványos lecsengés a kortyban.

Vegye meg Online!

Blauburger

Kerek, savharmonikus- igazán mélyszínű vörösbor, mely önmagában is nagy élményt nyújt. Hosszú kortyában ásványok és piros gyümölcsök jellemzik. Hordóban érlelt tételről van szó, így a kissé vaníliás jegyeket is magán hordozza. Az ünnepek és a mindennapok borának is számít a sokszínűsége miatt.Új lendület a pincénkben. Kuriózumnak számít Kőszegen és a Kampits Pincében is. 1923-tól tartják nyilván, ám Kőszegre a 2000 –es években került belőle. Fogyassza komolysággal!

Vegye meg Online!

Furmint

Kísérlet, mely nagy feladatot ró a pincénkre. Különleges, igazi magyar fajta, mely újra teret hódít. Komoly, ásványos bort tud eredményezni. Nagy gazdagság a lassan bontakozó illatban, a korty pedig egyszerre komoly és kacér. Kézi szüretelés után gyors áztatás, majd préselés következik. Az érlelés tartályban történik, így az illatokat rögtön bezárjuk. Reduktívan, a lehető legkevesebb beavatkozással készítjük. Kis tételszámmal dolgozunk, mindössze 500 palack kerül polcokra. Ajánljuk mindazoknak, akik picit szeretnének a vörösborral szakítani, de a komolyságot és a termőterületet nem akarják elhagyni.

Vegye meg Online!

Rozé

Az örök sláger bor, mert fiatalos, üde és divatos. Alkalmazkodunk mi is az igényeknek és egy korán szüretelt Kékfrankosból harapós száraz rozébort készítettünk. Ajánljuk minden eseményre és társasághoz. Hogy ne üres kézzel kelljen érkezni egy vendégségbe. Áztatás nélkül direkt préseléssel készített, némi Co2-vel rendelkező, zamatos rozébor. A korty puha és kerek. Ideális hőmérsékleten fogyasztva egy igazi élményt ad egy könnyed üdvözléshez.

Vegye meg Online!

A Kampits Családi Pince egy kicsi, kézműves, hobbiborászat a Soproni (Kőszegi) Történelmi Borvidéken, két hektár területtel, mely egyedi ízvilágú, a Soproni (kőszegi) borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, egyúttal elegáns vörösborokat készít.

A szőlőművelést 1985-ben kezdték, akkor még csak 800 négyszögölön, majd folyamatos fejlesztéssel a mai két hektárra bővítették területüket. E páratlan természeti adottságokkal rendelkező vidéken szőlőműveléssel, borászkodással foglalkozni gyönyörű feladat, de komoly felelősség is. A pincészetnél az évszázados hagyományok ápolását ma már kötelességnek tekintik.

Szeretnék, ha minél többen megismernék őket és boraikat, valamint szeretnék a méltán híres kőszegi bor hírét öregbíteni tudásukkal. Három fajta kékszőlővel foglalkoznak, és ezekben tudnak kiteljesedni. Hozamkorlátozás és a türelem segítségével készítik boraik többségét.

A bor a szőlőben születik meg.

Az, hogy a borász a pincében miként kezeli a betárolt mustot, majd bort, már másodlagos, ám rendkívül fontos és elengedhetetlen része az egész folyamatnak.

Piacuk főként Kőszegre koncentrálódik, de ha tudják, képviseltetik magukat egyéb rendezvényeken is. Az érdeklődők előtt kitárják pincéjük ajtaját és betekintést engednek a kulisszák mögé, érkezzenek akár egy bejelentett borkóstolóra, vagy csupán borvásárlásra. „Varietas delectat” – A változatosság gyönyörködtet.

Borász: Kampits László
Telefonszám: + 36 20 824 8862
E-mail: kampitspince@gmail.com
Honlap: www.kampitspince.hu
Instagram: #kampitspince

A CSALÁD ÉS AZ ELHIVATOTTSÁG

Ismerje meg közelebbről a munkásságukat

Cikkek, amik róluk (is) szólnak

Úton feléjük

További borászatok