1 palackból koccintottak a kőszegi borászok

Jó évet tudhatnak maguk mögött a kőszeghegyaljai szőlészek és borászok. Az éves programnaptárban szinte nincsen üres hónap, mikor ne történne valami. Megannyi közös megjelenést, programot könyvelhettek el 2018-ban. Eredményes és dolgos év volt.

Borászok az Alasz Pincében értékelték a 2018 as évet.

A szőlész-borász közösség jó barátságot és szakmai kapcsolatot tart fenn. Az év végén az egyik borász család hívta össze a társaságot egy közös éves áttekintésre. Értékelték a múltat és gondoltak a jövőre is. Terveznek és álmodnak. Az összefogás és a közös gondolkodás felismerése nagyon fontos része a piciny borrégió kiemelkedéséhez. Egymás sikerének tudni kell örülni, mert jövő ott van, ahol hiszünk benne.  Több helyi gazdaság is jelen van, ám területnagyságuk nem engedi meg a nagyléptékű tervek megvalósítását. Ezért is fontos, hogy a tudást és a tapasztaltot kerekasztal mellett meg tudják beszélni.

A 2018-as év megfelelő mennyiséget és jó minőséget eredményezett. A szőlőkben nem volt növényvédelmi kár és a betakarítás is tervszerűen történt. A meleg időjárás hol kedvezett – hol ártott az ültetvényeknek. A borászok úgy vélik, hogy megfelelő, jó minőségű bort tudnak jövőre is adni a vásárlóiknak. Ár változtatáson nem gondolkodnak, ám a költségek emelkedése miatt a minőségi palackos boroknál ez indokolt lenne. Fontosabb a hosszú távú árpolitika – vallják a szakemberek. Bizalmat és jó kapcsolatot kell kialakítani a vásárlókkal.

A borászok bíznak benne, hogy az elkövetkezendő esztendő is megannyi jót ad nekik, egyúttal köszönik a vásárlóik hűségét és az elkötelezettségüket a kőszegi borok iránt.

Boldog és borban teljes új Évet kívánnak a kőszeghegyaljai borászok!