34. Csepregi Borverseny

A Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Kőszeg és környéke, a Vaskeresztes és környéke, valamint Hegyközség Csepregi Termőhelyének vezetősége szombaton tartotta a Csepregi Borversenyt. Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a program, Horváth Edina, a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke és Tóth Kálmán borász, a Hegyközség Csepregi Termőhely választmányi tagja köszöntötte a megjelenteket.

Horváth Edina elmondta, különleges az idei év, mivel itt mérettetnek meg a gencsapáti, illetve a lukácsházi gazdák borai is. Kiemelte, a borverseny célja azon túl, hogy a zsűri ítéletet mond majd, az is, hogy a helyben termelt boroknak bemutatkozási és értékelési lehetőséget teremtsenek. Arról nem is beszélve, hogy találkozási lehetőséget nyújtsanak, s kellemes napot töltsenek együtt. Az idei verseny jeligéje a “Hozz magaddal még egy gazdát” volt, amit a nevezők komolyan is vettek. Lehetett nevezni vörös-, fehér- és rozéborral, minden újborral, valamint külön kategóriában óborral is. Kikötés volt, hogy a termőhelye Csepreg és környéke legyen.
A Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete kiválasztotta a Hölgyek Borát, amely Horváth Gábor chardonnay-ja lett.
Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a program, amelyen Vlasich Krisztián polgármester mondott beszédet. Köszöntötte a kiemelkedő teljesítményt nyújtó borosgazdákat, akik kitartó és becsületes munkával jutottak el oda, hogy bemutassák a boraikat. Külön köszöntötte a zsűri tagjait, akik elfogadták a felkérést, és e megtisztelő feladatnak eleget téve bírálták a város, a térség borait. Hozzátette, ha ránéz egy borosüvegre, legyen benne fehér-, vörös- vagy éppen rozébor, mindig eszébe jut, hogy nemcsak a nedűt palackozták, hanem a szívüket, lelküket is beletették a palackokba.
A 2017. év borásza címet idén is Horváth Gábor nyerte el, aki megköszönte családjának a támogatást, hiszen kitartó és hozzáértő munkájuk gyümölcse lett ez az elismerés.

Kategóriák díjazottjai

Rozé: Vinora Borház – kékfrankos, shiraz.
Vörös: Vinora Borház – shiraz; Haizler László – zweigelt; Horváth Gábor – pinot noir; Horváth Gábor – zweigelt; Horváth Gábor – pinot noir 2015; Horváth József – pinot noir; Horváth József – zweigelt; Németh Péter – kékfrankos; Tóth Marcell – kékfrankos – cabernet franc.
Fehér: Horváth Gábor – szürkebarát; Horváth Gábor – tramini; Horváth Gábor – chardonnay; Horváth József – szürkebarát; Tóth Kálmán – chardonnay.