A lankákon feltűnő hegyi hintó a csepregi borturizmus jellegzetessége

Az idei téli bortúrát a Petőfi Sándor Művelődési Ház szervezőerejének bevetésével rendezték meg a csepregi hegyen, ahol szombaton kék bögrékkel gyalogolt sok kisebb-nagyobb baráti társaság.A hegy alatt már kora délután feltorlódtak a kocsik, egy fehér autós hölgy átmenetileg meg­akasztotta a forgalmat és a parkolni igyekvőket, mondván, ő nem akar a sárban menni a kocsijával. Nem kis bosszúságot okozott ezzel – hiszen aki a hegyre megy, annak bizony ilyesmivel számolnia kell –, mások sem akartak feltétlenül a vízzel telt mély gödrökben, teljesen fellazult árokszélen hajtani a kedvéért. Az útviszonyok javításán településfejlesztési szempontból is érdemes lenne elgondolkodni.

A Hanga kapunál Ziembicki Erzsébet, a művelődési ház igazgatója segítette a borhölgyek és a borosgazdák munkáját, amint a megelőző szervezésben is.

A teljes cikk itt olvasható el.

Répcevidéke online írása

A csepregi Boros gazdák, a Borbarát Hölgyek és a Petőfi Sándor Művelődési -Sportház és Könyvtár forralt boros túrára hívták 2019. december 28-án a természetbe vágyókat.
A csepregi hegy a téli arcát mutatta. A pihenéssel otthon töltött karácsonyi ünnepek után jólesik a mozgás a szabadban. A hangulatos hózáporral is tarkított, erősen szeles idő ellenére is
idén különösen sokan gondolták így, mert barátok, rokonok, családok verődtek össze és jöttek Óévet búcsúztatni. Nemcsak megyénkből, de az ország más településeiről is érkeztek. Bögrével, térképpel járták a hegyhátakat keresztül-kasul. Vidám beszélgetésük messzire hallatszott.

A gazdák forralt borral, teával, borkorcsolyákkal és szíves vendéglátással várták az érkezőket.
A forralt bor a téli időszakban fogyasztott népszerű ital. A fűszerezése változatos, ezért minden pincében más-más ízeket kapott.
Sokan voltak olyanok akik évek óta jönnek erre a rendezvényre, de voltak akik először vettek részt. Mindenkinek tetszett, mindenki jól érezte magát. A kőszegi és a lukácsházi boros gazdák is megtisztelték a rendezvényt. A kiskunmajsai baráti társaság is a visszatérők közé tartozik.

A megfáradt túrázókat Szabó László invitálta melegedni szőlőbeli házába, ott tovább folytatódtak a beszélgetések.
Különös hangulata van ilyenkor a csepregi szőlőhegynek, amit sokáig nem felejtünk el.
Reméljük aki eljött szép élményekkel lett gazdagabb.
Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez.
A program végén boldog újévet kívánva búcsúztak egymástól a barangolók.

Szerző: Hováthné Pados Teréz