Báloztak a kőszegi borkedvelők

Foto: Ohr Tibor
OAuthException: (#200) Missing Permissions

A Jurisics-vár lovagtermébe hívta bálozni vendégeit a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete november 11-én, Márton napján. A bál a Borkirálynők és a Kőszegi Borbarátok fanfáros bevonulásával kezdődött. Stefanich Petra borkirálynő és Huber László köszöntötte a vendégeket, majd a nyitótánccal megkezdődött az este. Ez alkalommal is a vendégek választották meg az „Est borát”. A közönség Frank János Blauburgerét választotta. Éjfélkor a borbarát hölgyek meglepetés műsorukkal a Moulin Rouge világát idézték meg.

Rengeteg tombolatárgy talált gazdára, melyekért köszönetét fejezi ki az egyesület minden felajánlójának. A három fő nyeremény: egy 12 palackos borhűtő, egy FORD Ranger tesztvezetés és egy két személyre szóló egynapos adventi utazás volt. A vacsorát és a büfét az Arany Strucc étterem szolgáltatta, az est folyamán a Kócos ördögök zenéltek.

A vasvári Kócos Ördögök a borbál visszatérő zenekara – egész este sokat tettek a remek hangulatért. Az egyesület elnöke, aki hajnali fél 4-kor mondott János-áldást, már azt is tudja, a jövő évi borbált november 10-én tartják majd.

Nyolc bor – kettő fehér, ezen kívül Cuvéek, Blauburgerek és egy Zweigelt – versengett idén az est bora címért. A közönség szavazatai alapján a kőszegi Frank Borászat 2015-ös testes, érett, korábban több díjat nyert Blauburgere lett a győztes. Tóthárpád Ferenc Zamatos dalát, az egyesületi indulót énekelték el a hölgyek a készítőjének.