Báloztak a kőszegi borkedvelők

Foto: Ohr Tibor
OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

A Jurisics-vár lovagtermébe hívta bálozni vendégeit a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete november 11-én, Márton napján. A bál a Borkirálynők és a Kőszegi Borbarátok fanfáros bevonulásával kezdődött. Stefanich Petra borkirálynő és Huber László köszöntötte a vendégeket, majd a nyitótánccal megkezdődött az este. Ez alkalommal is a vendégek választották meg az „Est borát”. A közönség Frank János Blauburgerét választotta. Éjfélkor a borbarát hölgyek meglepetés műsorukkal a Moulin Rouge világát idézték meg.

Rengeteg tombolatárgy talált gazdára, melyekért köszönetét fejezi ki az egyesület minden felajánlójának. A három fő nyeremény: egy 12 palackos borhűtő, egy FORD Ranger tesztvezetés és egy két személyre szóló egynapos adventi utazás volt. A vacsorát és a büfét az Arany Strucc étterem szolgáltatta, az est folyamán a Kócos ördögök zenéltek.

A vasvári Kócos Ördögök a borbál visszatérő zenekara – egész este sokat tettek a remek hangulatért. Az egyesület elnöke, aki hajnali fél 4-kor mondott János-áldást, már azt is tudja, a jövő évi borbált november 10-én tartják majd.

Nyolc bor – kettő fehér, ezen kívül Cuvéek, Blauburgerek és egy Zweigelt – versengett idén az est bora címért. A közönség szavazatai alapján a kőszegi Frank Borászat 2015-ös testes, érett, korábban több díjat nyert Blauburgere lett a győztes. Tóthárpád Ferenc Zamatos dalát, az egyesületi indulót énekelték el a hölgyek a készítőjének.