Borbáli beszámoló 2023

Nagy érdeklődés előzte meg a 18. kőszegi Borbált. A jelentkezők számán is meglátszott az igény a táncos kikapcsolódás iránt. Az ilyen rendezvény a helyi borászok és Borbarátok nélkül „hiányos” volna. Az ő felvezetésükkel vonultak be a borkirálynők jelenlévő tagjai, hogy aztán a felcsendülő keringőre együtt szórakozzanak a lovagteremben helyet foglaló, és a táncparkettet folyamatosan megtöltő párokkal.

Együtt énekelték a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesületének a „himnuszát”, a Zamatos dalt, s buzdították a közönséget a kóstolgatásra. Az est bora választás alkalmával az Alasz Pince, a Frank Borászat és a Láng Pincészet italait szolgálták fel az egyesület tagjai. A hatféle nedű közül a közönség tetszését leginkább a Láng Pincészet Cserszegi Zenit cuvée bora nyerte el. A kóstolás élménye mellett gazdag tombolakínálattal, százhat ajándékkal, csomaggal gyarapodtak, akik a vásárlásaikkal támogatták a borbarát hölgyeket. De azok is gazdagodtak, aki esetleg nem nyertek, hiszen éjfélkor az egyesület vidám meglepetésműsorának tapsolhattak.

Az ABBA-egyveleg sokak arcára csalt mosolyt. A vendéglátást a Bécsikapu étterem biztosította, a zenét – hajnali háromig – a Kócos ördögök szolgáltatták.

KŐSZEG ÉS VIDÉKE
XXXVI.ÉVFOLYAM, 12. SZÁM 2023. DECEMBER 11.