Borfakultáció: Fröccsborok

Mivel nyár nem létezik fröccs nélkül, fröccs pedig jóféle/fajta “fröccsbor” nélkül, Borfakultáció programsorozatunk 2018. június 13-i, szerdai estjén fröccsnek (is) jó fehérborokat kóstolunk majd – méghozzá vakon -, illetve aki szeretné, “fröccsösítve”, azaz szódával is.

Hat tétel érkezik majd a poharakba, de hogy mely borvidékekről és pincészetektől, az maradjon egyelőre titok (amelyre természetesen az est végén fény derül).

Részvételi díj: 2.950,- Ft/fő

Borfakultációinkról a “Részletek” címszó alatt olvasható még több információ.

A rendezvényen való részvétel elővételben megváltott jeggyel lehetséges. Részvételi jegy a Cuvée Borszaküzlet&Bárban váltható (Szombathely, Fő tér 24. Uránia Üzletház).

A részvételi jegy más személy részére átruházható, de készpénzre, illetve a jegyen feltüntetett dátumtól eltérő időpontra/alkalomra nem használható fel, és nem váltható át.

További információk telefonon a +36/94/367-842 számon, vagy személyesen üzletünkben érhetők el.

Mivel eseményünkre maximum 15 főt tudunk fogadni, az érdeklődőket a jegyelővétel sorrendjében regisztráljuk.
________

Részletek:

Borfakultációink keretében havonta egyszer – egy bizonyos tematika alapján – borokat kóstolunk, méghozzá vakon.

Persze a vakon kóstolás nem azt jelenti, hogy bekötjük a szemünket, hanem azt, hogy a kóstolók – vagyis vendégeink – semmit nem látnak majd a palackokból, sem a sokat eláruló – és valljuk be, gyakran igencsak befolyásoló – címkét, sem a palack formáját, ráadásul a palack nyakán található kapszulát is levesszük, nehogy “elszólja” magát a bor.

Amit láthatunk, szagolhatunk, kóstolhatunk, érezhetünk, “csupán” maga a bor a pohárban, amely ebben az esetben valóban önmagáért beszél majd.

A borokat – ahogy azt egy vakteszten szokás – megkóstoljuk, majd külön-külön pontozzuk, és valamennyi vendégünk értékelését/helyezését figyelembe véve kialakul a végső sorrend… éééés jön a legizgalmasabb rész, a “leleplezés”, vagyis kiderül, melyik pohárban milyen bor is volt.

Figyelem, a programot nem csak “szakmabelieknek”, vagy “dörzsölt” tesztelőknek ajánljuk, hiszen célunk az, hogy mindenkihez közelebb hozzuk a bortesztek és borversenyek időnként bonyolultnak tűnő rendszerét, és megmutassuk, hogy bár a vakteszt több mint játék – hiszen igényel némi koncentrációt – de mégsem olyan nehéz, mint azt elsőre gondolnánk, és a felfedezések, tapasztalások öröme még nagyobb, ha nem tudjuk, “kivel” is állunk szemben.

Akárcsak most, a továbbiakban is – tehát minden hónap második szerdáján – egy adott tematika köré épül majd borfakultációnk, vagyis egy adott fajtára, évjáratra, borvidékre, vagy éppen borstílusra fókuszálunk.