Vízkereszti bormustrát rendeztek a művelődési ház, a borosgazdák és a borhölgyek szervezésében.
Erzsébet-napkor van mindig az újbor bemutatója, a vízkereszthez közel eső pénteken pedig rendszerint arról beszélnek, hogyan alakulnak a borok. A két évtizedes hagyomány lényege, hogy kijavítsák az apró hibákat, például a kénezési hiányosságokat vagy a „zárkózottságot”.
Szövényi Áron borász, italtechnológiai mérnök segít, hogyan lehet jobbá tenni a borokat – tudtuk meg Horváth Gábor borosgazdától, aki a rendezvényen köszöntötte a résztvevőket. Ziembiczki Erzsébet, a művelődési ház igazgatója elmondta, hogy 65. évadát kezdi meg az intézmény, amely örömmel ad lehetőséget arra, hogy a gazdák az asztalra tehessék termékeiket kóstoltatásra. A bormustrára a nyolc csepregi borosgazda mellett érkeztek borászok Kőszegről, Bozsokról, Lukácsházáról, Egyházasfaluból is, több mint harminc bort mutattak be.