Elismerő oklevél a kőszegi termékleírás elkészítéséért

Az Agrárminisztérium a Hungarian Wine Summit 2022 rendezvényen 2022. március 24-én emléklapot adott át a kőszegi borászok részére a kőszegi eredetmegjelölés nemzeti oltalom alá helyezésének alkalmából. A kőszegi termékleírást Gál Péter főosztályvezető röviden be is mutatta a jelenlévők részére. A Soproni borvidéken belül először a kőszegi borászok döntöttek egy új, szigoróbb szabályzat elkészítése mellett, amely a minőségi borkészítés záloga és a kőszegi bor egyediségének a leirata. A rendezvényen elismerő oklevelet kapott még Sümeg, Etyek, Mura és Nivegy völgy is.  

A Hungarian Wine Summit 2022 a HUNGEXPO-n a SIRHA Budapest rendezvény keretében került megrendezésre, amely egy nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás. A rendezvényen került megrendezésre a Bocuse d’Or európai döntője is. A Hungarian Wine Summit 2022 ötnapos esemény volt, amelyre magyar és nemzetközi borszakértőket hívtak meg: borszakírókat, kereskedőket, sommelier-ket, Master of Wine szakértőket. A rendezvényről és a kiállítókról a  https://www.hungarianwinesummit.com/hu/ weboldalon található további információ.

A rendezvényen kőszegi borok is kóstolhatóak voltak: az Unger Bormanufaktura három tétele a Demijohn standján került kiállításra, több természetes bor mellett.

Az Agrárminisztérium részéről az elismerő oklevelet Gál Péter főosztályvezető adta át dr. Kaibinger Tamás részére, aki a Kőszegi Hegyközség Eredetvédelmi Bizottságát, így a kőszegi borászokat képviselte a rendezvényen. A szegi OEM-et korábban több cikkben is bemutattuk a www.koszegibor.hu -n.

dr. Kaibinger Tamás