Erzsébet nap Csepregen 2022.

Erzsébet -napi hagyományok zenei csemegékkel és újborkóstolóval

A Farkas Sándor Egylet, a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület, a Csepregi Borbarát Hölgyek Csepreg város Önkormányzatával és a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárral közösen 2022. november 19-én Erzsébet napi rendezvényre hívták az érdeklődőket a színházterembe.
 Az egylet nevében Vasvári Imréné köszöntötte a megjelenteket, majd Haizler Ákos az egylet elnöke virággal kedveskedett az Erzsébeteknek.

A polgármester úr is virággal köszöntötte Ziembicki Erzsébetet az intézmény vezetőjét. A műsorban először a Mirage Salon Quartett zenei csemegékkel kápráztatott el bennünket.

A „Csepregi zenei kalandozások” sorozatban már hallhattuk őket. Műsoruk címe: Két évszázad háromnegyedes tánclépésben.

 Hallhattunk tangót, keringőt, csárdást. Zárásként Széchényi Imre szerzeményét, egy magyar csárdást hallhattunk, ami itt Csepregen ősbemutató volt.
A közönség nagy tapssal fejezte ki tetszését.A zenei csemegék után az újborok bemutatása következett.
A csepregi borosgazdák már hosszú évek óta Erzsébet napon mutatták be az új borokat.Boros gazdák és a Borhölgyek léptek színpadra.A színpadon Németh Árpád és Tóth Béla mutathatta be borát, majd Finta József plébános úr megemlékezett a Magyarországi Szent Erzsébet jótéteményeiről és megáldotta, szenteltvízzel meghintette az új borokat.

Tóth Marcell a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület vezetője értékelte a szőlész-borász évet.Horváth Zoltán polgármester úr köszöntője után következett az új borokkóstoltatása.A gazdák egyenként bemutatták fehér, rozé és vörös boraikat és az érdeklődök pedig bele is kortyolhattak. A borokat a Borhölgyek kínálták a vendégeknek.Közben a Farkas Sándor Egylet citerásai és énekesei bordalokat adtak elő.

30 ígéretes, szép bort kóstolhattunk, a gazdák remélik, hogy tovább fejlődnek a borok.

Horváthné Pados Teréz