Erzsébet nap Csepregen -Megkóstolták az új borokat

A pandémiával kapcsolatos intézkedések miatt tavaly elmaradt a hagyományos Erzsébet nap is Csepregen, a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárban. Idén a járványügyi szabályok betartásával-a Farkas Sándor Egylet, a Csepregi Borbarát Turisztikai Egyesülettel és a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesületével közösen megtartották a rendezvényt.

Az egylet vendégeként először a büki Sok Színpad mutatta be Móricz Zsigmond: Kivitt című komédiáját. A részben csepregiekből álló társulat sokszor megnevette a közönséget. Az őket követő, a létszámában is erősödő Csepregi Férfi Dalkör boros nótái csak fokozták a hangulatot, ráhangolva a résztvevőket az esti újbor kóstolóra.

A Farkas Sándor Egylet két színjátszó ikonja, Vasváriné Kriszti és Kovács Antal a Buszmegálló jelenetben remekeltek, sok mosolyt és hangos nevetést előidézve.

Ha Erzsébet nap, akkor újbor kóstoló is van Csepregen, ugyanis a Csepregi Borhölgyek és a Csepregi boros gazdák vették át a színpadot.

Tóth Marcell a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. és értékelte az évet.

Az idei évben a színpadon Németh István és Tóth Kálmán mutatta be borát.

Finta József plébános úr Szent Erzsébet érdemeiről beszélt és megszentelte az új borokat.

Csepreg város polgármestere Horváth Zoltán és Kamper Natália Kőszeg város Borkirálynője is köszöntötte a vendégeket és véleményt formáltak az új borokról. A Borhölgyek részéről Gyuráczné Ajkay Eszter József Attila verset olvasott fel.

A közönség az aulában kóstolhatta meg a 2021-es év termését. Minden gazda egyénileg mutathatta be a borát. 22 ígéretes, harmonikus, szép, bort kóstolhatott a közönség.

Összegzésként elmondható, hogy a 2021.-es év minden szélsőséges időjárás dacára kiemelkedő év volt. Alasz László Kőszegről érkezett boros gazda szerint jó, ha minden tíz évben van ilyen évjárat.

Élmény volt a 22 bor kóstolása, de egyben komoly szakmai kihívás is.

„Minden bor /…/ társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák.”                                                         /  Hamvas Béla/

Horváthné Pados Teréz és Sági Ferenc