Erzsébet nap és újbor- szentelés Csepregen

Bor, bor, bor, de jó a csepregi bor…

A Farkas Sándor Egylet, a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület, a Csepregi Borbarát Hölgyek, a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtár közösen 2023. november 18-án Erzsébet napi rendezvényre hívták az érdeklődőket.

Régóta hagyomány már Csepregen, hogy novemberben a boros gazdák bemutatják az új borokat, felköszöntik az Erzsébeteket és felszentelik az újbort. Az Egylet nevében Haizler Ákos köszöntötte a vendégeket, majd virággal kedveskedett névnapjuk alkalmából az Erzsébeteknek, Katalinoknak.
Az Egylet vendégeként először a Lukácsházi Színjátszók Amatőr csoportja vidám színpadi művet adott elő „Kutya vagy gyerek címmel?” A közönség nagy tapssal fejezte ki tetszését. Majd a Farkas Sándor Egylet tagjai bordalokat énekeltek, megteremtve a jó hangulatot a borkóstolóhoz.
A műsorszámok után a Boros gazdák és Borhölgyek vonultak fel a színpadra.
Tóth Marcell a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület vezetője értékelte a szőlész-borász évet és a soron következő programról is beszélt. Majd Finta József plébános úr szenteltvízzel meghintette a borokat. Horváth Zoltán polgármester úr köszöntője után következett az új borok kóstoltatása az Aulában. A borkorcsolyákat a Borhölgyek kínálták a vendégeknek. A gazdák egyenként mutathatták be az új boraikat és az érdeklődők meg is kóstolhatták. Ígéretes fehér, rozé és vörös borokat kortyolgathattunk. Valóban elmondhatjuk, hogy
„Bor, bor, bor de jó a csepregi bor.”

A gazdák remélik, hogy az áprilisi borversenyig tovább fejlődnek a borok.

Horváthné Pados Teréz