Fotók Unger Tamás / Vaol.hu

Nagykorú lett a Borbál: a 18. alkalomra ismét a Jurisics-vár lovagtermébe hívta mulatni a vendégeket a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete. Szombat este több mint százan ülték körül az asztalokat: mások mellett borbarátok és borhölgyek, borosgazdák, borászok Kőszegről és környékéről, de még Sárvárról is érkezett visszajáró társaság a szezonnyitó társasági eseményre.

Hagyományosan a kőszegi borászok kíséretében vonultak be a terembe a jelen lévő borkirálynők, köztük a tavaly megválasztott Koltayné Szabó Hajnalka Alasz Lászlóval.

A házigazda nevében Horváthné Tóth Adrienn, majd a borkirálynő köszöntötte a vendégeket és nyitotta meg a borbált.

Izgalmas éve volt sok rendezvénnyel, mondta Hajnalka, és összefoglalta az élményeit: először a kőszegi borversenyen ölthette fel a királynői ruhát, amit a gencsapáti, csepregi és Vas megyei borverseny követett. Részt vett a farsangi és a nyári bortúrán, valamint borkóstolókon is a férjével. Képviselte a kőszegi borászokat, borbarát hölgyeket Ausztriában a nagykövetségen, illetve Németországban, Vaihingenben. A Szőlő Jövés Ünnepén és a kőszegi szüreten külföldi delegációk társaságában időzött. Részt vett a borbarát hölgyek által szervezett eseményeken: farsangon, borkorcsolyaversenyen, borpikniken, és jó társaságra talált a borbarát hölgyekben, akik szeretnek mulatni, jószívűek, segítőkészek és összetartók. Egyre otthonosabban érzi magát köztük és általuk Kőszegen is, jegyezte meg. Megígérte, hogy továbbra is támogatja a helyi borászokat, a Borbarát Hölgyek Egyesületét és Kőszeget. A borászoknak jó évjáratot, szép eredményeket, a bálozóknak jó szórakozást kívánt.

GALÉRIA

A nyitótánc után vacsoráztak a vendégek – az ételeket és a büfét a Bécsikapu Étterem biztosította. A borkorcsolyákat hagyományosan a borbarát hölgyek sütik – azok kerültek vegyesen az asztalokra, a borászok nedűit pedig egész este kóstolgatták a vendégek. A vacsora után a táncparketté volt a főszerep. Éjfélkor meglepetés műsorral – ABBA-egyveleggel – kedveskedtek a borbarát hölgyek. Utána hirdették ki az est borát: az idén a Láng pincészet 2022-es Cserszegi-Zenit cuvée-je nyert. A tombolasorsoláson sok-sok értékes nyeremény talált gazdára – fődíjként egy adventi utazáskét személy részére Schlosshof és Pozsonyba. A Kócos Ördögök zenekar gondoskodott a zenéről. A jó hangulathoz rajtuk kívül a táncos kedvű bálozókra is szükség volt.

TÓTH KATALIN vaol.hu, Fotók: Unger Tamás