Koltayné Szabó Hajnalka lett Kőszeg új borkirálynője

A vár lovagterme helyett az idén a Csikar csárdába hívta bálozni a vendégeket a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete. Az új helyszínen telt ház volt, a hangulat a régi maradt.

A hagyományos báli menetrend szerint 18.30-kor felhangzott a fanfár, ez adta a jelet a borkirálynők – élükön Kamper Natáliával, aki a 2019. évi szüret óta viseli a címet – és a kőszegi borbarátok ünnepélyes bevonulásának. (Utoljára 2019-ben engedték a körülmények, hogy bálozzanak a borbarát hölgyek, és rendhagyó az is, hogy új borkirálynőt a Márton-napi borbálon választanak.)

A házigazda nevében Tóth Adrienn, előtte Kamper Natália köszöntötte a vendégeket. Básthy Béla polgármester vette át a szót, majd bemutatkozott a két királynő-jelölt, Koltayné Szabó Hajnalka és Láng Lilla. Nyitótánccal kezdődött, háromfogásos vacsorával és a jelöltek próbatételeivel folytatódik a vigalom. 

Négy éve él Kőszegen, nemrég csatlakozott a templomi kórushoz és a Kőszegi vonósokhoz. Németh Ádám borász segítette a felkészülését, de szeretné még mélyrehatóbban megismerni a kőszegi borkultúrát – erről is beszélt bemutatkozásában Koltayné Szabó Hajnalka, Kőszeg új borkirálynője. A döntést négytagú zsűri és a közönségszavazatok együttese adta. A zsűritagok egyenlő arányban szavaztak a két jelöltre, a közönségszavazatok billentették Hajnalka felé a mérleget, aki láthatóan nagy örömmel és megilletődve fogadta a címet. A 28 éves óvodapedagógus végzettségű recepciósként dolgozó Hajnalkának Kamper Natália adta át a koronát.

Udvarhölgye Láng Lilla.

Az est bora kiugróan sok szavazattal a Kampits Családi Pince Chardonnay-ja lett. 

Képgaléria: vaol.hu
Németh Iván fotói

Felhasznált forrás: Tóth Kata/vasnépe