Malbec borfakultáció

A szombathelyi Cuvée borszaküzlet és borbár borfakultáció névre hallgató programsorozatának következő eseménye, 2018. január 10-én, szerdán Malbec borokból lesz.

A borfakultáción 6 tételt kóstolunk – méghozzá vakon -, de hogy melyik évjárat(ok)ból, melyik borvidék(ek)ről és pincészetektől, az maradjon egyelőre titok (amelyre természetesen az est végén fény derül).

A rendezvényen való részvétel elővételben megváltott jeggyel lehetséges. Részvételi jegy a Cuvée Borszaküzlet&Bárban váltható (Szombathely, Fő tér 24. Uránia Üzletház).

A részvételi jegy más személy részére átruházható, de készpénzre, illetve a jegyen feltüntetett dátumtól eltérő időpontra/alkalomra nem használható fel, és nem váltható át.

További információk telefonon a +3694367842 számon, vagy személyesen üzletünkben érhetők el.

Mivel az eseményre maximum 15 főt tudunk fogadni, az érdeklődőket a jegyelővétel sorrendjében regisztráljuk.
________

Borfakultációink keretében havonta egyszer – egy bizonyos tematika alapján – borokat kóstolunk, méghozzá vakon.

Persze a vakon kóstolás nem azt jelenti, hogy bekötjük a szemünket, hanem azt, hogy a kóstolók – vagyis vendégeink – semmit nem látnak majd a palackokból, sem a sokat eláruló – és valljuk be, gyakran igencsak befolyásoló – címkét, sem a palack formáját, ráadásul a palack nyakán található kapszulát is levesszük, nehogy “elszólja” magát a bor.

Amit láthatunk, szagolhatunk, kóstolhatunk, érezhetünk, “csupán” maga a bor a pohárban, amely ebben az esetben valóban önmagáért beszél majd.

A borokat – ahogy azt egy vakteszten szokás – megkóstoljuk, majd külön-külön pontozzuk, és valamennyi vendégünk értékelését/helyezését figyelembe véve kialakul a végső sorrend… éééés jön a legizgalmasabb rész, a “leleplezés“, vagyis kiderül, melyik pohárban milyen bor is volt.

Figyelem, a programot nem csak “szakmabelieknek”, vagy “dörzsölt” tesztelőknek ajánljuk, hiszen célunk az, hogy mindenkihez közelebb hozzuk a bortesztek és borversenyek időnként bonyolultnak tűnő rendszerét, és megmutassuk, hogy bár a vakteszt több mint játék – hiszen igényel némi koncentrációt – de mégsem olyan nehéz, mint azt elsőre gondolnánk, és a felfedezések, tapasztalások öröme még nagyobb, ha nem tudjuk, “kivel” is állunk szemben.

Akárcsak most, a továbbiakban is egy adott tematika köré épül majd borfakultációnk, vagyis egy adott fajtára, évjáratra, borvidékre, vagy éppen borstílusra fókuszálunk.

Bővebben