Megalakult a Kőszegi Borászok Egyesülete

Kőszegi Borászok Egyesülete néven új egyesülettel gazdagodott a város. A helyi bortermelők közös képviseletére létrehozott szervezetbe tömörülő 13 vállalkozás feladata, hogy felépítsék a Kőszegi Bor, mint közösségi érték brandet. Az egyesület tagjai fejlesztési koncepciót is kidolgoztak, amiről Kampits László borász, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének ösztöndíjas kutatója beszélt, arról pedig, hogy miként lehet Superior vörös, illetve Grand Superior borokat előállítani, Böröcz Tamás hegyközségi elnök tartott előadást kedden délután a Szemző ház pincéjében. Elhangzott, a kőszegi borosgazdákegymás piacát tiszteletben tartva, főként helyben értékesítik boraikat, a helyi értékesítés pedig a legjobb piaci modell: a borturizmusra kell építeni. Az online is követhető eseményen szó esett a kőszegi borok minőségi besorolásáról, a Márton-napi újborokról, a Kőszeget érintő fejlesztési tervekről is.

Olvasható a Vaol.hu oldalon. 2021.11.17. Szerző: Budai Dávid