Mit rejt a pohár mélye? – Szent Márton Pohara Borfesztivál a Sportházban

OAuthException: (#10) Application does not have permission for this action

Csak remélni tudjuk, hogy az egynaposra zsugorított Szent Márton Pohara Borfesztiválból “rendszer” lesz, ugyanis a hiánypótló és színvonalasan megszervezett bormustra határozott lépés volt arra, hogy a kulturált borfogyasztás felé terelje látogatóit – alkalomhoz illő zenékkel. Figyelem! Műanyagpohár-mentes írásunk következik!
Az aulában – ahogy egy igazi borfesztiválhoz illik! – a belépőjeggyel együtt üvegpoharat is válthatott a látogató, melynek talpán kis kóstolójegy szolgált borozás-alapozóként. Huszonnégy pavilon kínálatában merülhetett el a borfesztivál közönsége, amin nemcsak a dunántúli régió, de a kiemelkedő borokkal megjelenő villányi és tokaji borvidék is képviseltette magát, két külföldi (Olaszország, Szlovénia) borászat mellett. Az U-alakban elhelyezett ízléses – bár kissé alacsony – standok közé borpultokat és asztalokat helyeztek a szervezők, megadva a módját a kulturált borfogyasztásnak. Aki ‘csak’ a zene kedvéért érkezett, a színpaddal szemben elhelyezett székeken vagy a karzaton foglalhatott helyet.

Wawrzsák László
A bor mellé passzoló kísérőételekben sem volt hiány, mi a sajttálat preferáltuk – kétszer is, amire az intenzív ízvilágú kecskesajt mellett a füstölt, parenyica-jellegű sajton át még kecsketúrós körözöttes kenyér és koktélparadicsom is került. Szükség is volt rá, hiszen a borstandok kínálata “itatta magát”, így több tételt is megkóstoltunk. Se fejfájás, se gyomorsav nem kísérte az éjszakát és ébredést, így nyugodtan kijelenthetjük: minőségi borokkal jelentek meg a kiállítók.
Személyes véleményünk, hogy egy ilyen gasztrofesztivált érdemes több napra tervezni, hogy a nyitónapi tapasztalatok, vélemények alapján a nagyközönség is “ráharapjon”. A rendezvény alapvetően a koraesti időszaktól kezdődően vonzza be egyébként is a látogatókat – érdemes tehát egy szellős-beszélgetős alaphangulatot megteremteni hozzá.

(Ott tartózkodásunkkor a Budapest Bár szórakoztatta a közönséget).

Galéria

Forrás: vaskarika.hu
2016.11.28. – 10:30 | Büki László ‘Harlequin’