Mit rejt a pohár mélye? – Szent Márton Pohara Borfesztivál a Sportházban

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Csak remélni tudjuk, hogy az egynaposra zsugorított Szent Márton Pohara Borfesztiválból “rendszer” lesz, ugyanis a hiánypótló és színvonalasan megszervezett bormustra határozott lépés volt arra, hogy a kulturált borfogyasztás felé terelje látogatóit – alkalomhoz illő zenékkel. Figyelem! Műanyagpohár-mentes írásunk következik!
Az aulában – ahogy egy igazi borfesztiválhoz illik! – a belépőjeggyel együtt üvegpoharat is válthatott a látogató, melynek talpán kis kóstolójegy szolgált borozás-alapozóként. Huszonnégy pavilon kínálatában merülhetett el a borfesztivál közönsége, amin nemcsak a dunántúli régió, de a kiemelkedő borokkal megjelenő villányi és tokaji borvidék is képviseltette magát, két külföldi (Olaszország, Szlovénia) borászat mellett. Az U-alakban elhelyezett ízléses – bár kissé alacsony – standok közé borpultokat és asztalokat helyeztek a szervezők, megadva a módját a kulturált borfogyasztásnak. Aki ‘csak’ a zene kedvéért érkezett, a színpaddal szemben elhelyezett székeken vagy a karzaton foglalhatott helyet.

Wawrzsák László
A bor mellé passzoló kísérőételekben sem volt hiány, mi a sajttálat preferáltuk – kétszer is, amire az intenzív ízvilágú kecskesajt mellett a füstölt, parenyica-jellegű sajton át még kecsketúrós körözöttes kenyér és koktélparadicsom is került. Szükség is volt rá, hiszen a borstandok kínálata “itatta magát”, így több tételt is megkóstoltunk. Se fejfájás, se gyomorsav nem kísérte az éjszakát és ébredést, így nyugodtan kijelenthetjük: minőségi borokkal jelentek meg a kiállítók.
Személyes véleményünk, hogy egy ilyen gasztrofesztivált érdemes több napra tervezni, hogy a nyitónapi tapasztalatok, vélemények alapján a nagyközönség is “ráharapjon”. A rendezvény alapvetően a koraesti időszaktól kezdődően vonzza be egyébként is a látogatókat – érdemes tehát egy szellős-beszélgetős alaphangulatot megteremteni hozzá.

(Ott tartózkodásunkkor a Budapest Bár szórakoztatta a közönséget).

Galéria

Forrás: vaskarika.hu
2016.11.28. – 10:30 | Büki László ‘Harlequin’