Szőlő és a klímaváltozás kapcsolata

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Immár kilencedik alkalommal gyűltek össze professzorok, kutatók és bortermelő szakemberek Kőszegen a Zwinger öregtoronyban. Az alkalom a Szőlő Jövésnek programsorozat részeként megrendezett Szőlő és Klíma Konferencia. Puskás János a Magyar Meteorológiai Társaság szombathelyi csoportjának elnöke szervezésével 15 előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A rendezvényt Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Huber László Kőszeg Város polgármestere nyitotta meg. A lassan jubiláló konferencia igazán egyedi, hiszen az ország több pontjáról is évről évre több szakembert csábít el. A város vezetése büszke, hogy Kőszeg adhat helyet egy nívós eseménynek.

Több szó is esett a szélsőséges időjárásról és annak kihatásáról. A Szőlő Jövésnek Könyve történetéről és érdekességeiről. Korábbi évek meteorológiai adatairól, jövőbe mutató klímaváltozásról. A tanácskozást vacsorával zárták a szervezők és a program befejezte után a Jurisics Vár udvarán folytatták az eszmecserét egy-egy pohár kőszegi bor mellett, melyet a Kőszegi Borbaráthölgyek kínáltak az érdeklődőknek.
A konferencia tudományos értekezései honlapunkon is meg fog jelenni.

Témához kapcsolódik