Valójában az egyik leggyakoribb kérdés. Ha marad egy adag – akár fehér, akár vörös- bor a palackban, azonnal dugaszoljuk be az üveget, majd tegyük be a hűtőszekrénybe, ne hagyjuk a konyhaasztalon. Emlékezzünk rá, a baktériumok melegben szaporodnak, és egy 21°C-nál melegebb helységben nagyon gyorsan elrontják a bort! A legtöbb bor hűtőszekrényben tárolva 48 óráig nem veszít a zamatából, néhányan esküsznek rá, hogy még jobb íze is lesz. A borok 48 óra elteltével oxidálódni kezdenek, szaguk ecetessé válhat. Ez minden olyan asztali borra igaz, melyek alkoholtartalma 8-14 százalék között mozog. Más magasabb alkoholtartalmú borok (17-21%) tovább is elállnak.
Mindig jusson eszünkbe, az oxigén különösen ártalmas, s borunk minél kevesebbet érintkezik vele, annál tovább tart. Sok borgyűjtő használ épp emiatt egy VACU-VIN nevű készüléket, amellyel kiszivattyúzhatjuk a levegőt a palackból. Ha pedig semmi más lehetőségünk nem maradt, még mindig van egy adag, forraláshoz használható borunk.