Mi mindenre jó egy palack?

Ha szeretünk magunk készíteni dolgokat, esetleg szívesen dekoráljuk a lakást, kertet, és van kéznél néhány üres borospalack, kipróbálhatjuk az alábbi ötleteket. Persze nem árt, ha nem vagyunk híján a kreativitásnak, és meg tudunk oldani műszaki kihívásokat is. Alább bemutatjuk kedvenc „receptjeinket”.

Festmény helyett váza

Borosüvegeken kívül csak néhány apróság kell, hogy műalkotáshoz hasonló fali vázakompozíciót állíthassunk össze. Szükség lesz pár darab, címkéjétől megszabadított, tetszőleges színű borosüvegre, néhány szál, évszakhoz illő selyemvirágra, egy fali alapra, amit két csavar tart, egy menetes szárra, egy csőbilincsre, tiplire, két csavarra és kétoldalas, párnás ragasztószalagra vagy gumitömítésre.

Fűrésszel vágjuk rövidebbre a menetes szárat, hogy az üveg a falhoz közel függjön. Jelöljük be ceruzával a csavarok helyét, és fúrjunk lyukat a falba, majd tegyük fel az alapot, ebbe csavarjuk be a menetes szárat. Ha túl vékony az üvegünk szája, tegyünk rá vastag ragasztószalagot vagy gumitömítést, hogy ne essen ki a bilincsből. Helyezzük bele a virágokat, és már kész is!

Teljes leírás: Design Sponge

Citromos fáklya

Nyári estékre, hogy a szúnyogok ne kínozzanak a kellemes borozás közben… Vegyünk egy üres borospalackot, egy fáklyakanócot, egy szűkített rézkarmantyút, egy réz zárókupakot, teflonszalagot, sok üveggolyót, citromos fáklyaolajat és egy tölcsért. Töltsük az üveggolyókat, vagy akár apró kavicsokat az üvegbe. Tekerjük körbe a karmantyú szélesebbik végét teflonszalaggal, hogy pontosan beleilleszkedjen az üveg nyakába, és ne tudjon beleesni. Szedjük le a karmantyút, és csúsztassuk át rajta a kanócot úgy, hogy néhány centi kilógjon felül, majd tölcsér segítségével öntsük bele a fáklyaolajat az üvegbe, de ne színültig. Helyezzük a kanócot a palackba, és nyomjuk bele a szájba a teflonszalagos karmantyút. A kupakot akkor használjuk, ha épp nem égetjük a fáklyát!

Teljes leírás: Hello Glow

Egyedi lámpa

Ehhez a szuper kis asztali lámpához egy tetszőleges lámpaernyőre, egy szép palackra, némi vezetékre, egy izzóra és szerelvényekre lesz szükségünk, illetve szerszámokra. Gyémánthegyű fúróval lassan és óvatosan fúrjunk lyukat az üveg oldalába, nem sokkal az alsó perem fölé. Ezen bújtassuk át az elektromos vezetéket, és szereljük össze a palack nyakán az áramköri szerelvényt és a dugaszt az izzó csatlakoztatásához. Tegyük rá a lámpaernyőt, csavarjuk be az izzót, és kész is a saját designlámpánk!

Teljes leírás: Lana Red Studio

Hangulatos úszógyertya

Bárhol használhatjuk dekorációs elemként ezt a kedves hangulatfényt. Összetevőként szükség lesz borospalackokra, üvegvágóra, smirglire, csípőfogóra és úszógyertyákra. Az üvegvágót a fogó segítségével állítsuk a megfelelő méretre, majd a címke leáztatása után helyezzük a palackot a vágófelületre. Forgassuk körbe egyszer! Ezután tartsuk a vágott részt 10 másodpercig forró, majd hideg víz alá, és ezt ismételjük addig, amíg az üveg nyaka le nem válik. Ezután smirglizzük simára a felületet, töltsünk bele vizet és tegyük bele az úszógyertyát.

Teljes leírás: La Crema

Szentjánosbogarak üvegbe zárva

A lakásban, de a kertben is jól mutat ez a palackba zárt, csillagfényes dekoráció – akár baráti beszélgetésekhez, romantikus koccintáshoz vagy ünnepekre. Válasszunk hozzá különböző, izgalmas formájú üvegeket. Fúrjunk lyukat a palackok alsó részén (de nem az alján!), és vezessük át rajta a led égősort. Válasszunk kellemes, melegebb színű, gömbölyded égőket. Csak be kell dugni a ledsort, és már meg is van az egyedi hangulatvilágításunk.

Teljes leírás: 17 Apart