Nádasdy Történelmi Fesztivál Bora 2018 Nemzetközi Borverseny – versenynap –

Öt év alatt közel ötszörösére emelkedett a minták száma, és nemzetközi megmérettetéssé nőtt a sárvári Nádasdy Történelmi Fesztivál borversenye, ahol elsősorban a fesztivál borát keresik a szervezők.
A borversenyre 2018. május 26-án került sor a sárvári Spirit Hotel*****superior –ban.
A várost körülölelő öt hazai borvidéken túl két szomszédos ország határmenti területeiről is érkeztek minták, így a Soproni-, Nagy-Somlói-, Badacsonyi-, Balaton-felvidéki-, és Zalai borvidéken túl Burgenlandból, és a Lendva környéki Dráva-menti régiókból került a zsűritagok elé minta.
Idén 4 bizottság 16 zsűritagja mustrálta a 47 pincészettől nevezett 151 tételt, amelyek közül a területi adottságoknak köszönhetően a fő hangsúlyt a fehérborok kapták.
Első körben 88 bort bíráltak a fehérboros-, míg 63 tételt a vörösboros zsűrikben, majd a 2. körre a legjobb fehér-, rozé-, és vörösborok kerültek a teljes 16 fős bizottság elé.
Az eddigi rekordokat megdöntő ötödik borversenyen a fesztivál bora címet elnyert bort és a legjobb
tételeket a X. Nádasdy Történelmi Fesztivál sajtótájékoztatóján hirdetik ki a szervezők, amelynek időpontja 2018. június 20-a, majd a legjobb 30 tétel egy sétálókóstoló keretein belül a közönség elé kerül a Nádasdy-vár múzeumában.

A TOP30+ Borünnep időpontja: 2018. június 22., péntek.

A megmérettetés legsikeresebb tétele egy éven át viselheti a győztes címet, amely tétel kóstolhatóvá válik a Nádasdy Borbazárban a júliusi fesztivál idején.

 Wawrzsák László
főszervező, zsűrielnök